Šljivovački sajam domaće rakije

Šljivovački sajam domaće rakije
Termin: 15-07-2017 - 16-07-2017 / Jul
Mesto: Čajetina - Šljivovica
Vrsta: Ostale kulturno-zabavno-umetničke
Sajmovi, kongresi, izložbe...
Rang: lokalna
Kat:
Info:

U selu Šljivovica (opština Čajetina,  na Zlatiboru), koje je po priči meštana i dobilo ime po rakiji, ove, 2017.godine, održava se deseti put po redu  ŠLJIVOVAČKI SAJAM DOMAĆE RAKIJE.

Zamišljen je kao privredno-turističko-kulturna manifestacija na kojoj se takmiče proizvođači domaće rakije sa područja opštine Čajetina, a posetiocima se pored rakije istovremeno nude na prodaju zdrava hrana i svi drugi seoski proizvodi: sir, kajmak, med, slatko od šljiva, kupina i divljih jagoda, džemovi, kupinovo vino, štrikani džemperi, čuture i ostali proizvodi od drveta, sve uz niz kulturnih programa.

Prvi sajam je održan na drugi Vaskrs, 28. aprila 2008. godine, u kompleksu seoske osnovne škole, uz bogat kulturno-umetnički program, takmičenje zdravičara i proizvođača rakije. Na prvom sajmu, u organizaciji Opštine Čajetina, TO Zlatibor i MZ Šljivovica, 68 proizvođača je izložilo 87 rakija, i prema oceni stručnog žirija sve su bile veoma visokog kvaliteta! U ocenjivanju kvaliteta od jedan do 20, ni jedna nije imala manje od 16 poena!

Organizatori sajma su: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno sportski centar Čajetina, Mesna zajednica Šljivovica

 

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 26.04.2014.vidosav
Hvala opstini Cajetina na divnoj organizaciji manifestacije da se zadrzi i ono malo ostalog stanovnistva,da se prikaze bogatstvo tradicije i kulture ov oga kraja. Imamo Mackat,pa Jablanicu i sada po sedmi put Sljivovicu .Opstina Cajetina zivi sa svojim mestanima rastrkanim po planinskim visovima.Opstina po meri naroda i za narod.Deca ovoga kraja daju doprinos svome kraju kao presednik Stamatovic,pa Bozovicka,pa Pavlovic...Tu je negde i Svele Tijanic

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook