Sepia fest

Sepia fest
Termin: 02-04-2016 - 03-04-2016 / April
Mesto: Beograd
Vrsta: Sajmovi, kongresi, izložbe...

Rang: republička
Kat:
Info:

Hedonizam se definiše kao težnja za zadovoljstvom koje je samo po sebi svrha, odnosi se na čisto uživanje, zadovoljenje svih čula, stanje duha i svesti u kojem vam prija sve što vas okružuje.

Neki filozofi su užitak smatrali vrhovnim dobrom i ciljem ljudskog postojanja. Prvi teoretičar hedonizma bio je Sokratov učenik, Aristip iz Kirene. On je smatrao da čoveku pripada samo sadašnjost, pa zato treba uživati od danas do sutra, kao da je svaki dan poslednji. Pojam uživanja dominantan je i u filozofiji Epikura, a moderni filozofi se vraćaju ovom pojmu kao odlučujućem faktoru za harmoničan razvoj svakog pojedinca. Zbog toga se hedonizam u savremenoj literaturi često poistovećuje sa umećem življenja.

Prvi Sajam hedonizma - Sepia Fest, koji se odvija pod sloganom „Male stvari, velika zadovoljstva", želi upravo da veliča umeće življenja i da kreira ambijent u kome će svaki posetilac pronaći svoju dozu uživanja i inspiracije.

Sepia Fest će se održati 2. i 3. aprila 2016. godine na Beogradskom sajmu, u halama 5 i 11, i na osoben način će spojiti vrhunske brendove, edukaciju iz sfere biznisa i zabavu, sa ciljem da što većem broju ljudi približi pojam hedonizma.

Priliku da iskuse suštinski užitak i ugode svim svojim čulima imaće svi posetioci stariji od 18 godina.    

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook