Šta sve umem, šta sve znam

Šta sve umem, šta sve znam
Termin: 19-05-2017 - 19-05-2017 / Maj
Mesto: Beograd - Zemun
Vrsta: Dečije

Rang: lokalna
Kat:
Info:

Već treću godinu za redom, manifestacija ŠTA SVE UMEM, ŠTA SVE ZNAM održava se u Zemunu, u dvorištu osnovne škole za obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Sava Jovanović - Sirogojno". U realizaciji ovog događaja škola je partner sa udruženjem „Daj mi ruku".

Cilj ove manifestacije je da pokaže javnosti kako se usmeravaju potencijali dece sa smetnjama u razvoju učešćem u brojnim školskim i vanškolskim aktivnostima. Manifestaciju karakteriše izložbeno-prodajni i muzičko-scenski program koji predstavlja učenike i nastavnike domaćine, kao i goste iz drugih škola i javne ličnosti koje svake godine svojim učešćem doprinose razvoju ove manifestacije.

Prva manifestacija održana je 2015. godine, kao deo projekta „Stariji brat, starija sestra" koji udruzenje „Daj mi ruku" sprovodi u O.Š. „Sava Jovanovic Sirogojno". Glavni događaj bio je prodajna izložba dečijih radova, kao prva akcija za prikupljanje sredstava za ugradnju lifta u školi. Izložbu su pratili i štandovi  likovne, keramičke, ekološke i radionice veza i narodne radinosti, na kojima su učenici škole "Sava Jovanovic Sirogojno" pokazivali kako nastaju njihova umetnička dela. Zajedno sa nastavnicima, oni su održali i kratke kurseve za prisutne goste.

Volonteri na projektu organizovali su kreativne igre u kojima su učestvovali svi gosti, a veliku pomoć im je pružio i glumac Aleksandar Radojičić, koji je svojim igrama i glumačkim vežbama podsticao interakciju među publikom. Pored učenika i nastavnika  osnovnih škola, učesnici i gosti manifestacije bili su i predstavnici predškolskih ustanova, fakulteta, lokalne zajednice, udruženja ... Manifestacija je školske 2016/2017. uvrštena u Školski razvojni plan kao i Godišnji plan rada škole, sa željom da organizatora da ona postane tradicionalna.

Ove godine, manifestacija ŠTA SVE UMEM, ŠTA SVE ZNAM održaće se 19. maja, sa početkom u 11:00 časova. Program će obuhvatiti predstavljanje radionica na više od deset štandova. Poseban doprinos daće roditelji učenika koji će svoja umeća pokazati na zasebnim štandovima.

U okviru muzičko-scenskog programa koji ce trajati od 11:00 do 12:00 časova, prisutni će uživati u plesnim i pevačkim nastupima učenika i nastavnika škole, kao i specijalnog gosta, hora "Horkestar". Zahvaljujući donaciji jedne velike kompanije za proizvodnju garderobe, naši mali manekeni prošetaće u odeći  poznatog brenda.

Volonteri udruženja „Daj mi ruku" vodiće niz kreativnih radionica sa decom iz partnerskih škola i predškolskih ustanova i brojnim gostima - saradnicima i partnerima iz sva tri sektora društva.

Program manifestacije:

10:00-10:10

 - himna škole
 - otvaranje manifestacije
 - pozdravna reč direktora škole, Salima Goranca
 - pozdravna reč generalnog sekretara udruženja „Daj mi ruku", Iva Fila Ivanov

10:05-11:00  - kreativni štandovi i kursevi za goste, kreativne radionice

11:00-12:00  - muzičko-scenski program

12:00-12:30
  - izbor za naj štand

12:30-13:00  - obilazak škole i Centra za edukaciju, terapiju i rehabilitaciju

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook