Zlatni opanak

Zlatni opanak
Termin: 31-03-2018 - 01-04-2018 / April
Mesto: Valjevo
Vrsta: Etnografske (folklor, tradicija, običaji)

Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Po svojoj sadržini ZLATNI OPANAK je svojevrsni karneval - spoj tradicije, folklora, kostima... "Zlatni opanak“ je tradicionalna manifestacija koja već više godina okuplja folklorne ansamble iz Srbije i dijaspore. Ovaj sabor folklornih ansambala Srbije se od 2004. godine održava u prvoj nedelji aprila. Ovde se okupljaju poslenici tradicionalne pesme i igre naših naroda, kako iz zemlje tako i iz rasejanja. U nekoliko dana trajanja sabora, kroz Valjevo prodefiluje više hiljada mladih ljudi, čiji je jedini cilj da prikažu u najboljem izdanju sav svoj višegodišnji rad i trud, na čuvanju naše folklorne tradicije.

Da bi ZLATNI OPANAK bio srpski, bio svetski, mora prvo biti valjevski - ovim sloganom organizatori su pozvali sve Valjevce na ovu sve masovniju manifestaciju u gradu na Kolubari.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 04.05.2017.Petar
Ovu manifestaciju bi trebalo zabraniti. Zasto je vise odrzavati kada se vec znaju pobednici. Bodovi su namesteni. Toliko, pozdrav!!!!
dana 30.10.2015.djoka
Ova manifestacija je sramota za nasu zemlju vec duze vreme, iz razloga sto nikada ne osvoje nagradu oni koji to zasluzuju. Nego oni koji to nameste u dogovoru sa organizatorom.
dana 11.04.2011.ZGM
Sramota,namešteno bodovanje.Po difoltu birani pobednici.
dana 25.03.2011.Vlada Savic Beograd
Hvala za ovako lepo osmisljenu manifestaciju u mome rodnom gradu Valjevu. Bicu sigurno prisutan da omogucim mojim prijateljima iz Beograda da zajedno upoznamo Valjevo u kome sam rodjen pre 65 godina. Ocekujem da sledeci put organizujete boravak sa gastronomskim programom pored dve valjevske reke uz muziku frule i dvojnice. Zovite me dolazim sa veselim beogradjanima. Volim vas, Vlada Savic Beograd, Kumodraska 316

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook