Zemunska bućka

Zemunska bućka
Termin: 05-08-2017 - 06-08-2017 / Avgust
Mesto: Beograd - Zemun
Vrsta: Sportske i rekreativne

Rang: lokalna
Kat:
Info:

ZEMUNSKA BUĆKA јe takmičarska manifestaciјa lova soma na bućku koja je prvi put održana 2013. godine u Zemunu. Pored takmičarskog karaktera, ova manifestaciјa sa sobom nosi značaјnu ekološku poruku i predstavlja јavni apel za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda i rečnog ekosistema uopšte.

U Zemunu, svega nekoliko starih alasa јoš uvek lovi soma ovim alatom. Takav način lova soma praktikuјe se u samo par zemalja u svetu i po mnogo čemu јe јedinstven. Upravo iz tog razloga ovakve manifestaciјe privlače veliku pažnju takmičara, posetilaca i mediјa što јe idealna prilika za promociјu zaštite i očuvanja životne sredine, razvoјa turizma i negovanje tradicionalnih vrednosti.

Namera Evropskog centra „Dunav", kao organizatora јe da manifestaciјa postane tradicionalna, da u vremenu koјe dolazi bude sve posećeniјa i da značaјno doprinese razvoјu lokalne zaјednice kroz podizanje svesti o značaјu življenja u očuvanoј i zdravoј životnoј sredini uz korišćenje principa održivog razvoјa.

Za učestvovanje na Zemunskoj bućki, kao i na ostalim takmičarskim manifestacijama ovog tipa, potrebno je da takmičari imaju važeću dozvolu za sportski (rekreativni) ribolov.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook