FreeDom Art Festival

FreeDom Art Festival
Termin: 01-08-2017 - 31-08-2017 / ??? Avgust
Mesto: Pančevo
Vrsta: Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)

Rang: republička
Kat:
Info:

Inspirisan čuvenim rečima iz 1963. godine, borca za slobodu i jednog od najmlađih nosilaca Nobelove nagrade u istoriji - Martina Lutera Kinga, „Ja imam san. Sloboda sada!", FreeDom Art festival nastaje u Pančevu kao festival slobode u najširem mogućem smislu. Vrednosti koje želimo da promovišemo jesu ljudska prava, sloboda izražavanja, umetničke slobode, sloboda izbora, kao i slobode javne i vizuelne forme.

FreeDom Art Festival nadilazi stroga žanrovska opredeljenja jer je ideja da se pluralizmom sadržaja i formi unese novi duh u domaću scenu. Zbog toga će ovaj događaj objediniti muziku, film, vizuelne umetnosti, internet, sportski, edukativni program i aktivizam.

Vodeći se glavnim lajtmotivima promovisanja kulture slobode i univerzalne ljudske vrednosti putem različitih formi umetničkog izražavanja, vrednosti tolerancije, solidarnosti sa svim obespravljenim grupama i podizanjem svesti o važnosti prihvatanja različitosti, festival će biti događaj koji zastupa sve vrste sloboda i to kroz dijalog sa publikom i interaktivni pristup.

Gde prestaje stvarnost, a počinje fikcija? Šta se dešava kada prestanemo da pravimo tu razliku? Zašto između svakodnevice u Srbiji i vesti Njuz.net portala vlada mrtva trka? Sigurno postoje minimum 24 razloga da ne ostanemo ravnodušni, nego da se kritički kroz humor osvrnemo na svakodnevicu u Srbiji. Prvi FreeDom Art Festival pokrenuće ova, i mnoga druga pitanja, u okviru tribinskog programa koji će se održavati od nedelje, 23. avgusta, pa sve do zatvaranja festivala, u nedelju 30. Avgusta u Pančevu.

Uz sjajan tribinski i radioničarski program, FreeDom festival obeležiće niz akcija na više lokacija u gradu: prekrečavanje grafita koji promovišu mržnju i netoleranciju, predstaviti organizacije civilnog društva i međunarodnih projekata na Freeshop bazaru, i organizovati posebne ulične akcije, poput „Inspiriši slobodu", koja promoviše životni stil bez konzumacije alkohola. Ove aktivnosti, i mnoge druge, sprovodiće pančevčka udruženja građana, Kancelarija za mlade grada Pančeva, ali i gosti iz inostranstva uključeni u projekte.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook