Trstenik na Moravi

Trstenik na Moravi
Termin: 10-08-2017 - 13-08-2017 / Avgust
Mesto: Trstenik
Vrsta: Gastronomske
Sportske i rekreativne
Rang: lokalna
Kat:
Info:

Ovo je manifestacija koja predstavlja spoj leta, sporta, zabave, dobrog druženja...
Trka čamaca moravaca motkom je zaštitni znak manifestacije Trstenik na Moravi i jedinstvena je na Balkanu. Iziskuje ne samo fizičku snagu već i umeće upravljanja čamcem moravskim brzacima pomoću motke.  U okviru Trke čamaca promoviše se sporstki način života i na šaljiv način prikazuje ekološki potpuno čisto prevozno sredstvo. Najveći kuriozitet je apsolutni šampion Miroljub Vučetić-Ćapila, koji je kao najbrži čamdžija čak 9 puta osvajao prvo mesto, a 2009. godine se povukao dajući šansu svom sedamnaestogodišnjem nasledniku.

Čorbijada je omiljena disciplina ljubitelja ove manifestacije i za centralnu  Srbiju ovakav hepening je prava retkost.

Na sportskim terenima kraj Morave takmiče se odbojkaši, teniseri, vaterpolisti a na Moravi pioniri pecaroši i plivači. Koliko Trsteničani vole Moravu govori to što je svake godine sve više sportskih ribolovaca među dečacima i devojčicama, i naravno sve više čorbaša.

Zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima manifestacije, pobednike očekuju brojne nagrade. Pokrovitelji manifestacije su opština Trstenik i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Direkcija za vode, medijski pokrovitelj je RTV Trstenik a organizator je Turistička organizacija opštine Trstenik.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook