IZAĐI MI NA TEGLU

IZAĐI MI NA TEGLU
Termin: 25-08-2017 - 14-10-2017 / Oktobar
Mesto: Beograd
Vrsta: Gastronomske

Rang: republička
Kat:
Info:

Organizacija "Bašta Mašta" pokrenula je ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje tokom koje se u formi karavana, od grada do grada tokom septembra i oktobra meseca, organizuje takmičenje u pripremanju ajvara. Osnovni cilj ovog zabavnog takmičenja je potraga za šampionima u pripremanju najboljeg i najpoznatijeg srpskog proizvoda u svetu. Kvalifikacionim takmičenjem u svakom od gradova biraju se pobednici koji se na finalnom takmičenju bore za prestižnu titulu najboljeg ajvar majstora u državi. 
Manifestacija je uspela da spoji tradicionalno i moderno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, sve to promeša i na kraju postigne ono zbog čega je i nastala - napuni teglu i nameni je kome je najpotrebnija! 

Karavan je u prethodne dve sezone posetio 40 gradova, imao preko 3.000 učesnika, 8.000 proizvedenih tegli i proglasio najajvar majstore za 2014. i 2015.godinu. U svakom od gradova u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se takmičarskim ekipama na raspolaganje. 
Karavan manifestacije IZAĐI MI NA TEGLU se planirano širi i u trećoj sezoni posetiće preko 25 gradova širom zemlje. Pripremljene su nove programske aktivnosti za takmičare i posetioce, još više zabave, nagradne igare za prisutne, vrednije nagrade, a nismo zaboravili ni najmlađe čije nas je ushićenje i nasmejanost nagnalo da tom segment programa dodamo dosta noviteta.     

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook