WELLNES & SPA FEST

WELLNES & SPA FEST
Termin: 10-10-2015 - 10-10-2015 / Oktobar
Mesto: Novi Sad
Vrsta: Sajmovi, kongresi, izložbe...

Rang: republička
Kat:
Info:

Prvi „UNIQA Wellness & Spa Fest" u Srbiji, posvećen zdravlju i preventivi, biće održan 10. oktobra 2015. u Kongresnom centru „Master" Novosadskog sajma.

- Wellness & spa je potreba svih ljudi koji brinu o svom zdravlju, a ne samo privilegija bogatih i to je ono što želimo da poručimo svima u Srbiji, pre svega, posetiocima prvog međunarodnog "UNIQA Wellness & Spa Festa", koji će biti u prilici da vide neke od najatraktivnijih wellness & spa centara u Srbiji, kao i u inostranstvu, ali i da uživaju u nekim od benefita ove industrije budućnosti - 10. 10. od 10 h u Kongresnom centru Novosadskog sajma - istakla je Ljiljana Rebronja, urednica časopisa "Turistički Svet", autor Festivala.

Akcenat na porodičnom wellnessu, a organizatori su za posetioce pripremili mnogo toga: ekskluzivne masaže, najbolje wellnesse, vežbe joge, Tai Chi-a, fitness-a, savete za zdravlje i lepotu, mnogo zanimljivih radionica i prezentacija, degustacije, poklone iznenađenja, susrete s poznatim javnim ličnostima... i sve to besplatno, uz slogan kakav i priliči ovakvoj manifestaciji: "Samo opušteno...".

Zemlja partner ovog novog festivala je Indija, a generalni pokrovitelj Pokrajinska vlada, dok je ekskluzivni sponzor UNIQA osiguranje, čije ime zato Fest i nosi.  

Na festivalu će biti proglašen i prvi wellness ambasador u Srbiji! A šta će se još dešaviti na Festu i o tome šta još očekuje posetioce "UNIQA Wellness & Spa Festa", ispričao je novinarima suorganizator festivala i rodonačelnik wellness koncepta na našim prostorima Peđa Filipović.

- Ovde nije reč samo o masažama i wellness konceptu, nego i o svojevrsnoj filozofiji spoznaje samog sebe i ravnoteži mentalnog, fizičkog i duhovnog, a sve u cilju najlepše i najvažnije investicije koja se zove zdravlje. Razmišljajući kako da objedinimo sve to na ovom divnom druženju koje nas čeka 10. oktobra, složili smo se da bi najbolje bilo da krenemo sa porodičnim wellnessom i pričom kako da negujemo porodicu, kroz užitak u jednoj lepoj emanaciji ljubavi koja nam je svima potrebna - naglasio je osnivač "Wellness akademije Peđa Filipović", i dodao da je za posetioce predstojećeg „UNIQA Wellness & Spa Festa" pripremio performans koji objedinjuje masažu, poeziju Mike Antića i klasičnu muziku.

- Posebno mi je drago što ćemo na festivalu imati priliku da se susretnemo sa nečim što je i za nas prilično novo, a to je priča o muzikoterapiji i tibetanskim kupkama. Takođe, imaćemo gošću koja se bavi aromaterapijom. Srećan sam što ću moći da vam probližim i nešto što je tek počelo da se inkorporira u naše wellness & spa centre - program „In aqua veritas", koji obuhvata poseban metod vežbanja u termalnim bazenima. Radionica će biti interaktivna, a predstaviću i moje autorsko delo „Anđeoski dodir vode" - ceo sistem masaža koji se obavlja u termalnom bazenu, sa pokretima koji objedinjuju šiacu i joga tehnike, kao i muzikoterapiju, što ljudima pruža osećaj kao da se nalaze u posteljici majke - kazao je Filipović.

- Osim "UNIQA Wellness & Spa Festa", ponovo u istom terminu odvijaće se i Sajam turizma, koji će ponuditi posetiocima mnoštvo turističkih atrakcija, brojne informacije iz kulture i gastronomije, eko, etno i lovnog turizma, kao i cikloturizma. Između ostalog, biće i predstave posvećene medu, kao i seminar „Internet u službi turizma". Zemlja partner Sajma turizma je Crna Gora, a paralelno sa Sajmom turizma održavaju se i sajmovi koji su posvećeni lovu, ribolovu, sportu, hortikulturi, ekologiji i šumarstvu, pod zajedničkim nazivom LORIST, uključujući i Sajam konjarstva.

Na kraju, ali ne kao manje važno, organizatori su istakli da „UNIQA Wellness & Spa Fest" ima i humanitarni karakter. Naime, deo prikupljenih sredstava na ovom festivalu biće usmeren slabovidoj deci iz jedne od Medicinskih škola u Novom Sadu, koja se obučavaju za fizioterapeute - buduće kolege onih koji će na ovom Festivalu pokazati svu lepotu i vrednost te progesije.

I ne zaboravite: „Samo opušteno..."!

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook