Internacionalni karneval

Internacionalni karneval
Termin: 15-06-2018 - 16-06-2018 / Jun
Mesto: Pančevo
Vrsta: Karnevali (kulturno-zabavno-umetničke)

Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Internacionalni Pančevački karneval je najznačajnija međunarodna karnevalska manifestaciju u Srbiji, pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, Izvršnog veća AP Vojvodine i Grada Pančeva.

Pančevo ima tradiciju karnevala koja datira iz 19.veka. Danas je Pančevački karneval, koji je u organizaciji asocijacije ``Prijatelji Pančeva`` od 2004.godine, postao najvažniji događaj u gradu i najveća međunarodna karnevalska manifestacija u Srbiji na kojem prisustvuje veliki broj posetilaca, učesnika, ambasadora i visokih zvaničnika iz zemlje i inostranstva. Pančevački karneval je spoj različitih karnevalskih tradicija i kultura iz celog sveta, čiji je sastavni deo međunarodna saradnja i razmena.

Pančevo se nalazi na karnevalskoj mapi sveta sa ovom značajnom evropskom manifestacijom koja je perjanica karnevala u Srbiji, kao prvi član iz Srbije - Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC) od 2004. godine i Evropski karnevalski grad.

ASOCIJACIJA PRIJATELJI PANČEVA - PANČEVAČKI KARNEVAL
organizator je Internacionalnog pančevačkog karnevala, pod pokroviteljstvom opštine Pančevo i član je Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova (FECC) od 2004.godine, najprestižnije organizacije ovog tipa na svetu. Na osnovu autorskog projekta i mnogobrojnih aktivnosti Asoc. Prijatelji Pančeva - Pančevački karneval je prva međunarodna karnevalska manifestacija u Srbiji koja je Republiku Srbiju ucrtala na svetsku turističku kartu karnevalskih zbivanja, doprinela da Pančevo postane Evropski karnevalski grad i sedište FECC-a za Srbiju.
U okviru asocijacije aktivno rade karnevalske grupe, plesne grupe, animatori, kreativne radionice... i najvažniji deo nas su naši sugrađani - građani Pančeva, nesebično ponosni na naš zajednički pančevački karneval, koji su najzaslužniji za gostoprimstvo i epitet koji je dobilo Pančevo - grad prijateljstva.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook