Srem folk fest

Srem folk fest
Termin: 11-08-2017 - 15-08-2017 / Avgust
Mesto: Sremska Mitrovica
Vrsta: Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)

Rang: međunarodna
Kat:
Info:

"Srem Folk Fest" je međunarodni revijalni festival folkora koji se svake godine, u prvoj polovini avgusta održava u Sremskoj Mitrovici.

Cilj Festivala je negovanje i promovisanje kultura i tradicija svih naroda sveta pesmom, igrom, muzikom i kostimima, upoznavanje gostujućih ansambala sa lokalnom kulturom i tradicijom grada domaćina i njegove okoline, kao i srpskog naroda uopšte i uspostavljanje saradnje i prijateljskih odnosa među ansamblima na internacionalnom nivou.

Na Festivalu učestvuju ansambli iz desetak zemalja koji za vreme Festivala (pet dana) predstavljaju folklor zemlje iz koje dolaze. Programi se realizuju na otvorenoj sceni u ambijentu iskopina starog rimskog grada, a prati ih svako veče preko 2000 gledalaca. Pre festivalskih koncerata organizuju se defilei učesnika ulicama grada kojima publika takođe posvećuje veliku pažnju. Ansambli na sceni izvode programe u trajanju od 10 do 20 minuta prema predviđenom rasporedu.

Učesnicima se u slobodno vreme pruža moguđnost da se upoznaju sa gradom, njegovom okolinom, istorijom i turističkom ponudom.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 07.07.2011.Marko Cvijanovic
Ako se jos niste odlucil igdeda provedete omenute dane avugsta, pozvimo vas da dodjete u nekada Carski grad, dase porsetate ulicama Sirmium,a da porbate tradicionalna jela i uzivate u dobrim vinama i napicaim, odmorite se u prelepoj prirodi, obroncima Nacionalnog parka Frusak gora, ili trazite dabrove u Rezervatu Zasavica. Prenocite u nekom od etno zdanja i jednostavno na tren pobegnete iz svakodnevne buke Dobro dosli markocvijanovic@gmail.com

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook