Kraljevski karneval Banje Koviljače

Kraljevski karneval Banje Koviljače
Termin: 17-06-2018 - 17-06-2018 / Jun
Mesto: Loznica - Banja Koviljača
Vrsta: Karnevali (kulturno-zabavno-umetničke)
Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Međunarodna manifestacija pod nazivom Kraljevski karneval Banje Koviljače je prvi put održan 18.09.2011. u Banji Koviljači, i okupio je 30 grupa mažoretkinja iz 15 evropskih i zemalja regiona.


Naziv karnevala treba da podseti na kraljevski status koji je Banja Koviljača imala u vreme kralja Aleksandra Karađorđevića (1888-1934). Cilj manifestacije je da obogati kulturno-umetnički program i sadržaj turističke ponude Banje Koviljače i da posetiocima približi neka od ranijih obeležja ovog svojevremeno poznatog i uglednog zdravstveno-turističkog odredišta Srbije. Festivalu su prisustvovovali i predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova (Federation European Carnival Cities, FECC) koji će, ukoliko svi kriterijumi organizacije i sadržaja priredbe budu zadovoljeni, dodeliti Banji Koviljači status karnevalskog grada. FECC je u svetu najveće i najraznovrsnije telo posvećeno promovisanju i očuvanju narodnbih festivala i parada.
Više od 500 članova i organizacija koje predstavljaju 100 gradova u 52 zemlje podržava rad FECC i njenu sve veću mrežu članica.


U starom zdanju „Kur-salona", koji je svojevremeno bio jedan od najpoznatijih ugostiteljskih objekata i simbola zabave gostiju Banje Koviljače, priređen je bal pod maskama kome su prisustvovali samo kostimirani, odnosno prerušeni učesnici.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 23.05.2013.
dana 23.05.2013.bojana.udicki@sbb.rs
Akademska pozorišna scena ĐUMB Vršac ima grupu pod nazivom "Lala u veneciji". Dolazi Lala u veneciju i dočekuje ga grupa maskiranih devojaka u srednjevekovnim kostimima,željne provoda i novaca. Lala upadne u grupu, zbunjen...One ga skidaju do donjeg veša i kada ga skinu vide na zadnjem delu veša znak target. Interesuje me način prijavljivanja, selektovanja i sl. Srdačni pozdravi.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook