Beogradski festival cveća

Beogradski festival cveća
Termin: 23-09-2016 - 24-09-2016 / Septembar
Mesto: Beograd
Vrsta: Sajmovi, kongresi, izložbe...

Rang: lokalna
Kat:
Info:

 

 

5. Beogradski festival cveća 20 i 21. septembra u parku Manjež

Poštovana publiko i dragi izlagači, obaveštavamo Vas da će se izložbeni deo 5. BFC-a u parku Manjež održati 20 i 21. septembra. Pozivamo sve zainteresovane firme i pojedince iz oblasti: ekologije, zaštite životne sredine, pejzažne arhitekture i hortikulture, prostornog planiranja i urbanizma, kulture i umetnosti, dizajna i arhitekture, privrede i eko industrije, obrazovanja i sporta, medija i društveno odgovornih preduzeća da nam se jave sa predlozima i idejama kako bi želeli da se predstave na jubilarnom BFC-u. Potrudićemo se ove godine da omogućimo bolju i kvalitetniju promociju, veću posećenost kao i da napravimo prijatnu i druželjubivu atmosferu kako za izlagače tako i za posetioce. Raznovrstan sadržaj festivala namenjen je svim generacijama, akcentujući promociju dizajna eksterijera, primenjenu pejzažnu arhitekturu, kvalitet i raznovrsnost biljnog materijala, ekologiju i reciklažu, prikazati inovacije kod nas i u svetu, pokrenuti nove inicajtive...Pregled predhodnih manifestacija možete pogledati u našoj foto i video galeriji

U okviru festivala od 22-25. septembra će se kroz seriju stručnih predavanja, prezentacija i radionica za profesionalce i studente iz oblasti pejzažne arhitekture, urbanizma, arhitekture, prostornog planiranja, primenjene ekologije...Gosti festivala će biti stručnjaci i partneri BFC iz Švedske  "Ekologigruppen" i"Tengbom"sa kojima već godinu dana radimo na projektu "Grad i dete" baveći se zelenim urbanizmom i mestom deteta u javnom gradskom prostoru zagovarajući na taj način pravo deteta na zdravu životnu sredinu i kontakt sa prirodom. Kroz seriju radionica bavićemo se razvojem didaktičkih zelenih prostora, ekološkom edukacijom i struktuiranjem slobodnog vremena kod dece školskog uzrasta; mogućnosti za razvoj prostora „po meri deteta“ – eko parkovi, školske bašte..

Inicijativa za gradske baštenske zajednice će tokom festivala predstaviti šta je postignuto tokom godinu dana zagovaranja koncepta urbanih bašti u Beogradu; koji su uspešni modeli osnivanja i upravljanja gradskim baštenskim zajednicama i njihova uloga u kreiranju zdravih i održivih gradova. Socijalne, ekonomske, ekološke, edukativne i zdravstvene; kroz primer dobre prakse – „Baštalište“ u Slancima.

5. BFC nastavlja misiju iniciranja obnove, zaštite i vrednovanja zelene infrastrukture Beograda kao važnog dela naše svakodnevnice kao multimedijalna platforma za izložbe, prezentacije, predavanja, diskusije, rekeraciju, zabavu i podršku najboljim inicijativama na čijoj realizaciji BFC kao udruženje radimo u produženom ciklusu projekta.

Za prijave i informacije koristite naš email info@bfc.rs


Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook