Ruže Lipolista

Ruže Lipolista
Termin: 19-06-2018 - 23-06-2018 / Jun
Mesto: Šabac - Lipolist
Vrsta: Ostale kulturno-zabavno-umetničke
Sajmovi, kongresi, izložbe...
Rang: lokalna
Kat:
Info:

Manifestacija RUŽE LIPOLISTA traje već više od jedne decenije, pa ipak je jedna od najmlađih manifestacija u opštini Šabac. Održava se u Lipolistu, selu koje je smešteno u ravnici ispod Cera, na 25 km od Šapca idući putem prema Loznici.

Lipolist je bogato mačvansko selo gde se pored tradicionalne poljoprivrede sve više domaćinstava bavi cvećarstvom, najviše ružarstvom, i zato ga nazivaju najmirisnijim selom u Srbiji. Tako je nastala ideja da se organizuje ova,danas veoma poznata,turistička manifestacija. Inače, lipoliški ružari danas svoje sadnice izvoze u više evropskih zemalja, čak i u Holandiju, metropolu cvećarstva.

Festval se održava uvek u junu, kada ruže najlepše cvetaju i najopojnije mirišu. Posetioci mogu da prisustvuju programima  manifestacije koji su brojni i veoma interesantni.

Svakako da najveće interesovanje posetilaca izaziva izložba cveća. Od lepote ružinih aranžmana zastaje dah, a bogatstvu izložbe doprinose i izlagači koji izlažu ostale vrste cveća i ukrasnog rastinja. Izložba je takmičarskog karaktera. Osim izložbe, posetioci Festivala mogu prisustvovati stručnim predavanjima na temu ružarstva, kulturno-umetničkom programu, obići rasadnike ruža i tako dalje. U obilazak rasadnika voze ih mačvanski fijakeri koje vuku razigrani konji, što predstavlja posebnu atrakciju.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook