Interaktivna izložba DUNAVSKA AVANTURA (Beograd)

08 MAJ 2011 Interaktivna izložba DUNAVSKA AVANTURA (Beograd)

Turistička organizacija Srbije povodom manifestacije Noć muzeja pripremila je interaktivnu izložbu Dunavska avantura. Za samu Noć muzeja, u subotu, 14. maja od 18 do 2 časa posle ponoći, u okviru izložbe biće postavljene svetlosne i zvučne instalacije koje imaju za cilj da dočaraju lepotu ove druge po redu najduže evropske reke. Izložba će biti otvorena do 21. maja u Čika Ljubinoj ulici broj 8, na 1. spratu.
Izložba Dunavska avantura ima za cilj da kroz raznovrsne interaktivne sadržaje predstavi turističku ponudu Srbije na Dunavu, reci koja spaja Srbiju sa istokom i zapadom Evrope.
Neprolazne lepote i mnogobrojne aktivnosti na Dunavu čine uzbudljiv sadržaj interaktivne izložbe Dunavska avantura. Kroz zanimljive simulacije, posetioci će imati priliku da zaplove kroz živopisne predele druge najveće evropske reke.
Izložba Dunavska avantura pruža zabavno krstarenje i edukaciju o prirodnom blagu i kulturno-istorijskim vrednostima lepog plavog Dunava. Na izložbi može da se vozi bicikl uz Dunav čuvenom stazom Eurovelo 6 koja vodi od Atlantika do Crnog mora. Posetioci mogu da se fotografišu kao da su Rimljanin, srednjevekovni vitez, ili dama iz srednjeg veka. Takođe, postoji mogućnost odmora u prirodnom ambijentu nacionalnog parka i pravljenje ručka u autentičnom seoskom dvorištu, a na obali reke čeka zlatna ribica koja ispunjava želje. Učešćem u kvizu posetioci mogu da osvoje brojne nagrade koje vode na Dunav...

Izvor: TOS

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook