Izložba SUVENIRI SRBIJE (Grocka)

24 MART 2012 Izložba SUVENIRI SRBIJE (Grocka)

Od 27.03. do 15.04.2012. u Centru za kulturu Grocka održaće se drugu godinu za redom Izložba SUVENIRI SRBIJE .

Otvaranje izložbe predviđeno je 27. marta 2012. godine u 17:00 sati u Centru za kulturu Grocka, "Rančićeva kuća", Majevička 9. u Grockoj.

O izložbenom prostoru:

"Rančićeva kuća", sagrađena krajem XVIII i početkom XIX veka, objekat je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Izuzetna arhitektura sa uređenim dvorištem idealan je prostor za izložbe i druge kulturne programe. U zgradi se nalaze staklene vitrine sa drvenim ramovima u kojima će biti izloženi suveniri 41 turističke organizacije iz Srbije.

O izložbi:

Ovogodišnja Izložbe „Suveniri Srbije" za temu ima pitanje „Kako prodati suvenir u Srbiji?" koje sebi postavljaju svi turistički radnici. Ova tema je važna za sve Turističke organizacije zato što je suvenir jedan od proizvoda namenjenih popularizaciji destinacije ali i sredstvo sa kojim se ostvaruje profit. Prošlogodišnja izložba definisala je potrebu da se naprave jedinstveni prepoznatljivi suveniri koji bi se prodavali u Turističkim informativnim centrima u Srbiji uz specifične suvenire vezane za konkretnu destinaciju. Ove godine razgovaraće se na temu prodaje suvenira kako je poboljšati i koji su to faktori koje treba zadovoljiti da bi se suvenir što bolje prodao. Uvodničarke će biti Zorana Vladu, direktorka Turističke organizacije Pančevo koja je prošle godine u TIC-u Pančevo ostvarila prihod od 700.000 dinara samo na prodaji suvenira i Dragana Ilić iz „Beoizloga", prodavnice sa najvećom prodajom suvenira u Srbiji. Prošlogodišnja Izložba „Suveniri Srbije" bila je najposećenija izložba u Centru za kulturu Grocka.
 

Izložbu organizuju Turističko društvo Grocka i Centar za kulturu Grocka.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook