Belgrade beer fest

Belgrade beer fest
Termin: 16-08-2017 - 20-08-2017 / Avgust
Mesto: Beograd
Vrsta: Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)
Gastronomske
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Belgrade Beer Fest je po prosečnoj poseti najveći muzički festival u Evropi. Za 5 dana koliko traje, Festival poseti preko 500.000 ljudi. Ovakvu posećenost Festival ima zahvaljujući svojim osnovnim principima - besplatnom ulazu, raznovrsnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.

Belgrade Beer Fest je osnovan 2003. godine. Festival je dobio mnogobrojna priznanja. Među njima je preporuka britanskog lista the Independent, koji je Belgrade Beer Fest 2005. godine uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Profesor Dennis Wilcox, u svojoj knjizi "PR Strategies and Tactics" koja se koristi na preko 350 univerziteta širom planete, naveo je Belgrade Beer Fest kao pozitivan primer marketinga i PR kampanje. Povodom velike društvene kampanje "Biram da recikliram", čiji su ciljevi bili da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa "Taboo" dobio 2009. godine nagradu za marketinški događaj godine.

Belgrade Beer Fest se etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža.

Izvor: Belgrade Beer Fest

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook