O Susretima...

Redakcija časopisa Vodič kroz turističke manifestacije pokrenula je 2006. godine stručni skup pod nazivom SUSRETI ORGANIZATORA MANIFESTACIJA (SOM). Ideja organizatora je bila da se na jednom mestu okupe vodeći akteri manifestacionog turizma u Srbiji: predstavnici zvaničnih institucija, organizatora manifestacija, turističkih organizacija iz različitih mesta, turističkih agencija, proizvođači suvenira, zaposleni u hotelsko-ugostiteljskoj industriji, predstavnici medija, obrazovnih institucija i mnogi drugi.

Suorganizator ovog stručnog skupa je Privredna komora Srbije, u čijim prostorijama se on i održava. A zbog toga što vlada uopšteno mišljenje da je u ovoj oblasti edukacija neophodna, na ovom jednodnevnom stručnom skupu, pokreću se i obrađuju mnoga pitanja od značaja za razvoj manifestacionog turizma, pokreću se inicijative, predlozi i ideje i razmenjuju iskustva između samih organizatora manifestacija. Koncept edukativnih radionica je zaštitni znak Susreta. Uvereni smo da je razmena praktičnih saveta i primena teorijskog znanja u praksi najbolji put za unapređenje kvaliteta manifestacionog turizma. Susreti predstavljaju pravu priliku da se učesnici upoznaju i prošire saznanja, kao i da podele svoja iskustva sa kolegama. Učimo jedni od drugih!

Nagrade za najbolje: Od samog početka, časopis Vodič kroz turističke manifestacije, specijalizovana publikacija posvećena manifestacionom turizmu, kao inicijator i organizator Susreta, podstiče učesnike Susreta da izaberu najuspešnije među sobom. Na skupu se tradicionalno dodeljuju nagrade TURISTIČKA SLAGALICA za najuspešnije u sledećim kategorijama:

  1. Najuspešnija tradicionalna manifestacija
  2. Najuspešnija nova manifestacija
  3. Zaslužni pojedinac u oblasti manifestacionog turizma
  4. Najuspešnija lokalna samouprava – stub podrške organizatorima manifestacija
  5. Najbolji promo – film o manifestaciji

Ovogodišnji Susreti organizatora manifestacija

Održani Susreti organizatora manifestacija

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook