Radost Evrope

Radost Evrope
Termin: 02-10-2017 - 05-10-2017 / Oktobar
Mesto: Beograd
Vrsta: Dečije
Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Kada se pomisli na igru, pesmu i drugarstvo, dečije stvaralaštvo, predstavljanje svog naroda i upoznavanje sa kulturom i folklorom drugih naroda Evrope, sigurno se prvo pomisli na "Radost Evrope", susrete dece Evrope koji od 1968. godine, bez pauze okupljaju one od 7 do 14 godina.

Svake godine početkom oktobra, beogradski mališani u svojim porodicama ugoste više stotina vršnjaka iz cele Evrope koji donose zvuk, pokret, sliku, kulturu i  običaje svoje zemlje i različita umeća koja, tokom šest dana programa, pokazuju na trgovima, ulicama, i u dvoranama Beograda.

Karnevalska povorka kroz centar grada, Susreti prijateljstva, Međunarodni likovni konkurs sa svojom završnom izložbom, Info bazar, poludnevni program na Adi Ciganliji, Gala koncert u Sava Centru, velika zajednička žurka programski su segmenti Manifestacije koji obogaćuju svake godine kulturnu sliku grada, a deci pružaju pregršt mogućnosti za zabavu i druženje.

Uloga porodica i škola dece domaćina nemerljiva je za organizaciju manifestacije, ali i za stvaranje finih niti trajnog povezivanja. Skoro da nema zemlje u Evropi čija deca nisu bila učesnici "Radosti Evrope" i generacije Beograđana koja u ovoj manifestaciji nije učestvovala.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 20.02.2015.yyfkfg
Ovo je bas lepa manifestacija!!❄

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook