Festival akustičarske muzike FAMUS

Festival akustičarske muzike FAMUS
Termin: 25-11-2017 - 25-11-2017 / Novembar
Mesto: Kula - Sivac
Vrsta: Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)

Rang: lokalna
Kat:
Info:

FAMUS  je muzicki festival koji se u 2014. godini održava po 30. put. Namenjen je prvenstveno muzičarima amaterima, zaljubljenicima u akustičnu gitaru i akustičarske tonove uopšte. Održava se od 1977. godine, dakle više od dve decenije pod tradicionalnim motom "U ime muzike, ljubavi i prijateljstva". 

Poslednjeg vikenda novembra meseca za ljubitelje prirodnog, akustičarskog zvuka,Sivac postaje - prestonica. Sasvim obično, malo selo na severu Bačke postaje glavni grad koji otvara širom svoje kapije  i u goste prima  mlade, još neafirmisane stvaraoce i muzičare iz cele Srbije.
Dešava se FAMUS !!!
Postojanje ovog Festivala dokazuje da Srbija nije u okovima   turbo  folka, da  u  njoj  itekako  ima  mladih  i kreativnih  ljudi  kojima   melodija  sa tekstom  služi  da pošalju, pre svega, poruku mira  i ljubavi, ali  i  protesta i bunta, a  sve  u  želji da  svet  koji  ih  okružuje  postane humaniji, čistiji i lepši.
Ova ideja stara 33 godina (1977-2010) još ima puno svojih sledbenika, koji šire dobre vibracije i ljuljaju Srbiju u laganom ritmu makar dva dana. Konkurs je otvoren  do 1.novembra, a svi koji  žele da učestvuju na  njemu treba da pošalju  CD  sa demo snimkom jedne ili više autorskih pesama, otkucane tekstove i kratku biografiju.Takođe, prijavu možete poslati i  elektronskom  poštom. Pesme  se  izvode  uz   pratnju instrumenata  ozvučenih  preko  mikrofona, a stručni  žiri posebno će ocenjivati melodiju, tekst i interpretaciju.
Prisustvo velikog broja muzičkih urednika  i voditelja Radio i TV  stanica  garantuje  nagrađenima  ali i  ostalim kvalitetnim izvođačima često emitovanje.

Izvor:  Dom kulture Sivac

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 05.10.2011.Danijela
Kako da se prijavimo za festival? Hvala

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook