Voždovi dani

Voždovi dani
Termin: 26-07-2017 - 26-07-2017 / Jul
Mesto: Velika Plana
Vrsta: Ostale kulturno-zabavno-umetničke

Rang: regionalna
Kat:
Info:

Tradicionalna kulturna manifestacija koja se organizuje povodom obeležavanja godišnjice smrti Đorđa Petrovića - Karađorđa, svakog 26. jula sa programom koji traje tri dana. Program manifestacije ostvaruje se na prostorima grada, hotela Plana i na prostoru Radovanjskog luga. Uključuje raznovrsne programske sadržaje, od izložbe slika, naučnih radova i skupova istoričara i drugih istaknutih ličnosti iz javnog života Srbije vezanih za Karađorđa, Miloša Obrenovića, Prvi i Drugi srpski ustanak. 
Nastavlja se početkom rada slikarske kolonije " Pokajnica " sa tradicijom dužom od 30 god., specifičnim okupljanjem i druženjem građana opštine u gradskom parku, nastupom folklornih i, pevačkih grupa.
Završava se Svetom liturgijom u crkvi Zahvalnici, polaganjem venaca i parastosom na Spomen obeležju i pozorišnom predstavom na letnjoj pozornici u Radovanjskom lugu, na temu iz srpske istorije. Od 2005. godine, na prostoru Radovanjskog luga, poslednjeg dana organizuje se takmičarski nastup Ljubičevskih višebojaca za titulu " Karađorđevog viteza " .

 

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook