Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST

Međunarodni festival zelene kulture GREEN FEST
Termin: 14-11-2017 - 17-11-2017 / Novembar
Mesto: Beograd
Vrsta: Scenske: film, pozorište...(kulturno-zabavno-umetničke)
Ostale kulturno-zabavno-umetničke
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

GREEN SCREEN je filmski deo Festivala i obuhvata program revijalnih i takmičarskih filmova. U revijalnom delu će biti prikazane projekcije dugometražnih filmova, višestrukih osvajača festivalskih nagrada širom sveta. Takmičarski deo Festivala je internacionalnog karaktera, posvećen prikazivanju amaterskih, kratkih  filmova, TV emisija i reportaža koji su selektovani od strane stručnog žirija i koji ulaze u konkurenciju za Festivalska priznanja. Na predlog žirija (Igor M. Toholj, predsedavajući žirija, Petar Mitrić i Nataša Đokić), izabranim filmskim ostvarenjima i njihovim autorima će biti dodeljena Festivalska priznanja u kategorijama: amaterski film, kratki film i TV produkcija. Konkursi za prijavljivanje filmskih ostvarenja za prikazivanje u okviru takmičarskog programa su trajali do 10. oktobra i prema podacima Centra za unapređenje životne sredine, organizatora Festivala, pristigla su prijave iz svih zemalja okruženja, ali i iz Norveške,  Velike Britanije, Turske, Mađarske, Italije i drugih zemalja.

GREEN FIELD je deo „Green Screen Fest"-a koji je posvećen edukaciji i podsticanju građanskog aktivizma na polju zaštite životne sredine kroz programe vršnjačke i ekspertske edukacije, koja obuhvata radionice i predavanja. U okvidu „Green Field"-a, na ovogodišnji Festival se prijavilo 13 organizacija i udruženja koje će održati radionice.

GREEN SQUARE je izložbeni deo Festivala, informativnog karaktera, koji je posvećen prezentaciji eko inovacija, uspešnim primerima socijalnog preduzetništva i đačkog preduzetništva. Priliku da izlože inovativna  „zelena" rešenja i proizvode će imati i udruženja građana. Prezentacije i demonstracije pronalazaka, izložbene vitrine i fotografije će formirati square dobrodošlice za sve posetioce Festivala, od ukupno 13 izlagača/štandova.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook