Festival koreografskih minijatura

Festival koreografskih minijatura
Termin: 02-06-2018 - 03-06-2018 / Jun
Mesto: Beograd
Vrsta: Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)
Scenske: film, pozorište...(kulturno-zabavno-umetničke)
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Festival koreografskih minijatura je međunarodno takmičenje koreografa koje organizuje Udruženje baletskih umetnika Srbije. Ovaj festival je beogradski brend koji je od prvog izdanja, zahvaljujući univerzalnom jeziku igre, postao deo međunarodne plesne zajednice. Festival omogućava rađanje novih koreografskih ostvarenja i teži da pruži podršku umetnicima koji žele da sebe i svoje igrače istraže i realizuju kroz estetizovani plesni pokret kao formu kreativnog izraza.

Festival okuplja mlade, ali i afirmisane koreografe i igrače, s ciljem da u duhu plesnog takmičenja razmenjuju iskustva i ideje, prezentujući tako svoja koreografska i izvođačka ostvarenja. Misija Festivala koreografskih minijatura jeste popularizacija plesne umetnosti, edukacija mladih i profesionalnih igrača i publike, informisanje o savremenim plesnim tendencijama i sticanje saznanja o novim plesnim tehnikama i trendovima.

Jedan od osnovnih ciljeva Festivala je davanje podrške mladim domaćim koreografima koji u Srbiji nemaju mogućnost da se profesionalno plesno obrazuju, a ni mnogo prilika da se predstave publici i samostalno otpočnu umetničku karijeru. Mnogi danas priznati i afirmisani koreografi, ne samo iz Srbije, imali su svoje prvo predstavljanje upravo na Festivalu koreografskih minijatura.

19. Međunarodni Festival koreografskih minijatura, takmičenje koreografa, koji će se održati od 4. do 6. juna 2015. godine na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u organizaciji Udruženja baletskih umetnika Srbije.    

 

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook