PESNIČKE VATRE ZLATIBORSKE

PESNIČKE VATRE ZLATIBORSKE
Termin: 21-09-2017 - 21-09-2017 / Septembar
Mesto: Čajetina - Zlatibor
Vrsta: Scenske: film, pozorište...(kulturno-zabavno-umetničke)
Ostale kulturno-zabavno-umetničke
Rang: međunarodna
Kat:
Info:

Četvrta po redu, manifestacija  PESNIČKE VATRE ZLATIBORSKE, održaće se 21.09.2017. godine, u hotelu „Mona", na Zlatiboru.

U okviru manifestacije, i ove godine će se okupiti vrhunski umetnici, pesnici, glumci i pevači i odati poštu velikanima poezije i stradalnicima Velikog rata, Milutinu Bojiću i Vladislavu Petkoviću Disu. Zlatiborsko veče ukrasiće i velika vatra koja će nakon umetničkog programa biti zapaljena na Spomen obelisku Šumatno brdo, na Zlatiboru.

Ovom umetničkom manifestacijom na Zlatiboru će se ove, 2017. godine, obeležiti 100-godišnjica njihovog odlaska u večnost i jedinstvena epopeja srpske vojske. Neponovljive stihove „Plava grobnica", „Možda spava" i dr., govoriće glumci Ana Simić i Slobodan Ljubičić, večne melodije „Tamo daleko", „Kreće se lađa Francuska"... pevaće muzički umetnici Marija Marić-Mirković (Mari Mari) i Aleksandar Stamatović. U programu će učestvovati i hor osnovne škole „Dimitrije Tucović" iz Čajetine.

Povelja pesničkih vatri, za celokupno stvaralaštvo, biće uručena Ljubivoju Ršumoviću. Ovo prestižno priznanje do sada su dobili akademik Ljubomir Simović i Radomir Andrić. O Ršumovićevom delu govoriće Vladimir Andrić, pisac i pozorišni, filmski i televizijski reditelj i urednik TV programa za decu, inače autor dokumentarne TV emisije o Ršumovićevoj poeziji za decu.

U programu učestvuju i pesnici iz inostranstva, gosti Udruženja književnika Srbije: Louis Berholm i Antoan Simon (Francuska), Boris Brenza i Stefan Cifra  (Slovačka), Ivan Džeparski (Makedonija) i Turgut Tanyol (Turska), koji će na manifestaciju stići sa tradicionalnih 54. Beogradskih susreta pisaca.

Ovu pesničku reprezentaciju upotpuniće Miljurko Vukadinović iz Beograda, Živojin Rakočević iz Gračanice, Slobodan Ristović, Milosav Radibratović, Mirjana Ranković-Luković i Jeremija Lazarević, pesnici sa Zlatibora i Milunika Mitrović iz Kosjerića.

Scenario i režiju potpisuju Aleksandar Avramović i Jovan Marković, a organizatori manifestacije 4. PESNIČKE VATRE ZLATIBORSKE - posvećene Milutinu Bojiću i Vladislavu Petkoviću Disu, su: Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Udruženje književnika Srbije i Produkcijska kuća „Fit" iz Beograda.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook