Festival kuglofa

Festival kuglofa
Termin: 25-05-2018 - 27-05-2018 / Maj
Mesto: Sremski Karlovci
Vrsta: Gastronomske
Muzičke, plesne... (kulturno-zabavno-umetničke)
Etnografske (folklor, tradicija, običaji)
Rang: lokalna
Kat:
Info:

U organizaciji Kulturnog centra Podunavskih Švaba KARLOWITZ iz Sremskih Karlovaca poslednjeg vikenda u junu održava se tradicionalni FESTIVAL KUGLOFA.

KUGLOF je tradicionalna hrana Podunavskih Švaba i zauzimao je posebno mesto u nemačkoj kuhinji. Danas CARLOWITZ reafirmiše ovaj kolač i veruje da će Festival uticati na oživljavanje i negovanje tradicionalne vojvodjanske kuhinje, kojoj su nemački doseljenici dali značajan doprinos.

Glavno dešavanje na FESTIVALU KUGLOFA je takmičenje u spravljanju kuglofa. Tri prvoplasirana kuglofa se nagrađuju. Kvalitet svakog eksponata ocenjuje stručni žiri.

Sva tri dana na centralnom karlovačkom trgu izloženi su kuglofi, karlovačka vina i bermet, začinsko bilje, proizvodi starih zanata i domaće radinosti, antikviteti i rariteti, suveniri i turističke publikacije. Organizuju se i prateće kulturno turističe manifestacije (revije narodnih nošnji i odevnih predmeta proizvedenih u tehnici starih zanata, takmičenje plesnih parova u bečkom valceru i sl.), ali i programi poput nastupa horova, muzičkih ansambala, izložbe i okrugle stolove na teme iz kulture Podunavskih Švaba ili istorije i sl.

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

dana 25.06.2013.neba
Mozemo li dobiti recept za pobednicki kuglof?

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook