Chicken fest

Chicken fest
Termin: 11-08-2017 - 13-08-2017 / Avgust
Mesto: Žitište
Vrsta: Gastronomske
Ostale kulturno-zabavno-umetničke
Rang: regionalna
Kat:
Info:

Manifestacija „Chicken fest" održava se svake godine u toku letnjih meseci u Žitištu. Ideja organizacije jedne ovakve manifestacije pokrenuta je od strane Opšteg udruženja preduzetnika Žitišta sa željom da se modernom turističko-privrednom i kulturno-sportskom manifestacijom Opština Žitište i sve njene vrednosti predstave na najbolji mogući način. Poslednjih decenija među meštanima opštine Žitište prepoznat je značajan ekonomski potencijal u živinarstvu. Zato smo jasno uočili da pravi i najznačajniji brend naše opštine jeste PILE kao simbol tradicije i privređivanja.

Kao primarni ciljevi manifestacije "Chicken fest" postavljeni su privredna i turistička promocija naše sredine, očuvanje dobrih odnosa u našoj višenacionalnoj zajednici i sistemsko i kvalitetno predstavljanje proizvođača u živinarstvu.

Sada već tradicionalno, priprema se i kajgana od 1000 jaja koja se svake godine povećava za jedno jaje. Pored toga, gostovanje grupa kao što su Van Gogh, YU grupa, Riblja Čorba, Orthodox Celts, Apsolutno romantično, Kerber, Osmi dan, grupa Zbogom Brus Li i brojnih izvođača poput Rambo Amadeusa, Dragoljuba Đuričića, Zija Valentina, Luisa, Miroslava Ilića, kao i kvalitetni nastupi domaćih i stranih DJ-eva do ranih jutarnjih časova, učinili su manifestaciju "Chicken fest" prepoznatljivim izvorom dobre zabave i odličnog provoda za sve generacije.

 

Ostavi komentar:


Vaši komentari:

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook