Sajam `HorseVille` u oktobru na Novosadskom sajmu

16 JUL 2010 Sajam `HorseVille` u oktobru na Novosadskom sajmu

Na Novosadskom sajmu će od 1. do 3. oktobra biti održan prvi Sajam konjarstva u regionu "HorseVille". Manifestacija će imati četiri celine, a odgajivači, ergele, konjički klubovi i udruženja predstaviće se u okviru segmenta "Snaga i strast" i "Biznis i umetnost", gde će posetioce upoznati sa farmaceutskim proizvodima, starim zanatima, muzikom, izdavaštvom, opremom i priborom, turističkom ponudom i hranom. U segmentu "Nauka i struka" biće predstavljena obuka odgajivača i zdravlje konja i konjanika, a segment "Sport i zabava" obuhvatiće međunarodni konjički turnir i revijalne jahačke programe.


Na Manježu Novosadskog sajma "Zelenoj areni" biće organizovano međunarodno preponsko takmičenje na kojem će učestvovati jahači iz zemlje i inostranstva, a planirano je i takmičenje u slobodnim skokovima. Fond nagrada za takmičare iznosi milion dinara.


Sajam konjarstva su podržali Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sekretarijat za privredu AP Vojvodine, Grad Novi Sad, Savez za konjički sport Srbije i resorni fakulteti, a interesovanje pokazuje izuzetan potencijal za prisustvo međunarodnih učesnika.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook