EXPO 2010 u Šangaju (Kina)

06 JUL 2010 EXPO 2010 u Šangaju (Kina)

Turistička organizacija Srbije bila je nosilac predstavljanja turizma Srbije tokom juna meseca - meseca turizma na svetskoj izložbi EXPO u Šangaju.

TOS je učestvovao u kompletnoj pripremi nastupa naše zemlje. Celokupan koncept predstavljanja Srbije osmišljen je kroz prikaz manifestacija koje se u Srbiji dešavaju tokom sva četiri godišnja doba. Uz posebno uvažavanje istorijskog nasleđa, predstavljena je duga tradicija i kultura Srbije, i dočarana je slika naroda koji voli da se veseli, raduje i uživa u životu. Iz tog razloga tematski su postavljeni posteri, kao i film o manifestacijama, koji prikazuju Srbiju kao turističku destinaciju tokom cele godine.

U srpskom paviljonu organizovani su i posebni programi koji su imali za cilj da predstave Srbiju kao zemlju koja čuva i poštuje svoje običaje i neguje sećanje na stare zanate, pa je tako npr. opančar na licu mesta pravio opanke. Takođe, osmišljen je i kviz kojim su animirani posetioci našeg paviljona. Svako ko je tačno rešio kviz dobio je na poklon suvenire sa znakom TOS-a. Ovim programima Turistička organizacija Srbije želela je da pozicionira Srbiju kao atraktivnu turističku destinaciju, ali i da ostavi utisak na posetioce kako bi u moru paviljona zapamtili baš srpski.

Da bi se skrenula pažnja na Srbiju kao zemlju koja je dala brojne naučnike, mislioce, izumitelje i književnike, predstavnici TOS-a ispisivali su lična imena posetilaca na ćirilici i to Teslinim fontom, uz kratko objašnjenje ko je Nikola Tesla i šta za današnji svet predstavljaju njegova otkrića.

Turistička organizacija Srbije obezbedila je promotivne filmove, fotografije Srbije, a posebno je štampana i lepeza sa fotografijama i informativnim tekstovima o Srbiji na kineskom jeziku.

TOS je suizdavač monografije „Serbia Expo 2010" koja je predviđena da se poklanja VIP posetiocima našeg paviljona. U njoj su predstavljene najlepše destinacije, prirodne lepote, najvredniji primerci kulturno-istorijskog nasleđa, ljudi, običaji, hrana i sve ono što je specifično za Srbiju.

Internet prezentacija TOS-a prevedena je na kineski jezik, pa će se na sajtu pored svih opštih, tematski određenih i drugih korisnih informacija, naći i spisak odabranih agencija za radi podsticanja privredno-ekonomskog razvoja Srbije.

Do sada je skoro milion posetilaca videlo paviljon Srbije. Predstavljeni programi u paviljonu izazvali su oduševljenje i veoma pozitivne reakcije. Posetioci su stajali u redu kako bi dobili srpski pečat u svoj EKSPO pasoš, strpljivo su pokušavali da izgovore neke srpske reči, a ono što je najvažnije je da su saznali dosta informacija o našoj zemlji koju sada žele i da posete.

Izvor: TOS

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook