Karneval u Novom Sadu za `Dane Brazila`

14 AVG 2010 Karneval u Novom Sadu za `Dane Brazila`

U okviru `Dana Brazila` od 26. do 29. avgusta, poslednjeg dana festivala biće organizovana velika karnevalska povorka kroz grad. Povorka će krenuti u 18 sati od Muzeja savremene umetnosti Vojvodine i defilovaće sve do Štranda, gde će biti organizovan muzički program.

Pozivamo sve Novosađane da se što maštovitije maskiraju, pridruže nam se i doprinesu da `Dani Brazila` proteknu što veselije. Najkvalitetnije maskiran učesnik osvojiće nagradno putovanje za dve osobe u Transilvaniju na `Noć veštica` - kaže Jovana Putnik iz organizacije festivala.

Festival će početi 26. avgusta u MSUV izložbom fotografija i poludragog kamenja `Brazilska bajka - 101 mineral`. Nakon toga, u` Lazinoj bašti` biće priređena degusstacija tradicionalne brazilske kuhinje.

Novosađani će moći da prisustvuju i kapuera radionicama na Štrandu, radionicama samba udaraljki na Tvrđavi i projekcijama najzapaženijih brazilskih filmova u Art bioskopu `Vojvodina`. Pored toga u MSUV biće organizovane tribine na temu razvoja i uticaja brazilske muzike `Istorija Brazila u 20 pesama`, kao i žurke na splavu `Skipper` i na Tvrđavi.

Izvor: Blic

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook