`Pančevački karneval` na Kotorskom karnevalu (Crna Gora)

12 AVG 2010 `Pančevački karneval` na Kotorskom karnevalu (Crna Gora)

Zvanična karnevalska grupa Pančevačkog karnevala, u organizaciji asocijacije „Prijatelji Pančeva", uspešno je predstavila Republiku Srbiju i grad Pančevo na  Međunarodnom karnevalu u Kotoru koji je održan od 05.-08.avgusta 2010. godine.
 
Karneval je počeo tradicionalnom Ribarskom feštom „ala maka", na kojoj su hiljade gostiju i učesnika karnevala imali priliku da probaju ukusne zalogaje karnevalske kuhinje. Veče kasnije, dečiji zabavljač „Šanta Panta" na Trgu od oružja uveo je goste i učesnike u muzički hepening i predstavljanje karnevalskih grupa, a za ljubitelje dobrog zalogaja i kapljice na Prčanjskoj rivi trajala je „Fešta od mušulja".

U međunarodnoj karnevalskoj povorci pored desetine hiljada posetilaca i karnevalskih grupa iz Crne Gore, Evrope i Sveta, atraktivan nastup Pančevačkog karnevala izazvao je oduševljenje duž glavne kotorske ulice  sa maskom „Gradskih gusara" i gigantskom lutkom kostura visine preko 5 metara koja se kretala u ritmu muzike. Prethodno veče na Trgu od oružja, atmosferu u starom gradu zapalile su devojke Pančevačkog karnevala samba plesom  u atraktivnim brazilskim kostimima .

Osmogodišnja saradnja sa Opštinom Kotor i Kotorskim karnevalom se nastavlja dalje na 8. „Internacionalnom Karnevalu Pančevo 2011", gde će se pored ``Fešte`` iz Kotora predstaviti preko 3.000 karnevalista iz oko 15 zemalja.

Internacionalni Karneval u Pančevu je najznačajnija međunarodna karnevalska manifestacija u Srbiji, pod pokroviteljstvom Narodne kancelarije predsednika Republike Srbije, Vlade Vojvodine i Grada Pančeva.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook