Panonika Harmonika (Slovenija)

24 AVG 2010 Panonika Harmonika (Slovenija)

Festival Panonika Harmonika održaće se ove godine u periodu od 27.08. do 29.08. u slovenačkom gradiću Cerkiju ob Krkii.
Osnovni cilj festivala Panonika harmonika jeste naglašavanje značaja harmonike u različitim kulturama Panonske nizije, kao i podsticanje druženja i povezivanja ljudi ovog podneblja. Na Festivalu će se predstaviti sastavi različitih muzičkih žanrova, od narodno-zabavne do klasične muzike, te će time prikazati široku tradiciju sviranja harmonike. Ovaj festival tokom tri dana trajanja okuplja ne samo najpoznatije harmonikaše Slovenije, nego i harmonikaše iz drugih država.

Organizuju se i razne radionice i predavanja na temu harmonike, a posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijom sviranja harmonike u Sloveniji.

Festivalska događanja biće propraćena degustacijama vina i kulinarskih proizvoda i predstavljanjima lokalnih vinara. Predstaviće se i izrađivači ručnih radova sa područja regije Posavje.

Cilj organizatora je da ova smotra postane najveća, harmonikaška povorka na svetu, gledajući broj harmonikaša koji će se okupiti na jednom mestu te u povorci odsvirati neke od najlepših slovenskih pesama. Festival će biti i prilika za međunarodno predstavljanje turističke destinacije Posavje i široke turističke ponude Slovenije.     

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook