Nušićijada pod Golijom (Ivanjica)

03 SEP 2010 Nušićijada pod Golijom (Ivanjica)

Posle 40. godina obnovljen je festival u čast našeg velikog komediografa Branislava Nušića

U ulozi Nušića, Milan Milosavljević, glumac Pozorišta na Terazijama primio je u petak ključeve grada od gradonačelnika Ivanjice. `Nušić` je stigao čezama, praćen kolonom od par stotina kostimiranih Ivanjičana.

Defile je krenuo sa stadiona, posle revijalne utakmice između ekipa Radničkog i Građanskog, kao u popularnoj seriji `Više od igre`. Stadion su nadletali paraglajderi, a kao pojačanje Građanskog, pojavio se nekadašnji kapiten Radničkog (iz serije), Petar Božović. U crvenom dresu branio je gol belih, i to pored stola na kojem je bilo pripremljeno okrepljenje u vidu vina i kisele vode!

Obnovljeni festival kulture, zabave, humora, protkan starogradskim i čaršijskim duhom trajaće do nedelje, 05. septembra, a odvijaće se pod motom "Viđen si za Ivanjicu!" U pohode Ivanjici dolaze poznati umetnici Petar Božović, Petar Kralj, Zvonko Bogdan, Merima Njegomir, Cune Gojković, Filharmonija mladih "Borislav Pašćan", Vonder string kvartet, Vasil Hadžimanov bend, Narodno pozorište iz Beograda, Sara Marjanović, aforističari "Ošišanog ježa"...

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook