Afrika u Beogradu

08 SEP 2010 Afrika u Beogradu

Od 09. do 12.septembra 2010.godine, Beogradski Genex impuls hol (pored hotela Continental) postaće autentično AFRIČKO SELO. U organizaciji Nevladine organizacija za umetnost i kulturni razvoj Afrike Makhaya, ova manifestacija će svojim raznovrsnim i bogatim sadržajem posetiocima svih uzrasta omogućiti da osete duh Afrike. Ulaz je besplatan.

Članovi muzičke grupe Amasiko će pesmom i plesom uneti ritam koji će posetiocima stvoriti utisak da mnogobrojne izložene predmete stvarno razgledaju u Africi, a žene Afrike će na licu mesta praviti odevne predmete, nakit i grnčariju. Slikanje na licu, veština stvaranja zvuka na bubnjevima biće dostupne svima, jer su gosti iz Afrike spremni da posetiocima kroz stalne radionice prenesu svoja znanja.  Poseban spektakl predstavlja dolazak svetski poznatog i priznatog modnog kreatora David Tlale-a iz Johanesburga, koji će se po prvi put u Jugoistočnoj Evropi predstaviti glamuroznom modnom revijom.

Cilj organizatora je da se kroz umetnost, kulturu, edukaciju, modu, dizajn i privrednu saradnju, na najlepši način povežu različitosti Afrike i Srbije, a da Beograd postane tradicionalno mesto ukupne privredno-kulturne i turističke saradnje i razmene između afričkog kontinenta i Jugoistične Evrope.

Posetioci će imati priliku da vide mnoštvo izloženih predmeta koji će se samo na ovom mestu naći u prodaji. NVO Afričko selo i Makhaya gostuju u Muzeju Afričke umetnosti 13. i 14. septembra, kada će se održati dva akademska dana uz projekcije autorizovanih filmova iz Afrike.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook