MOBILITY WEEK na Beogradskoj rolerijadi

13 SEP 2010 MOBILITY WEEK na Beogradskoj rolerijadi

ODABERI POGON NA DVE NOGE!

Evropska nedelja kretanja (European Mobility Week) se nekoliko godina unazad obeležava širom Evrope, a ove godine će se proslaviti i u Beogradu, u okviru CHIPSY BEOGRADSKE ROLERIJADE 2010. i Trke trotineta u nedelju 3. oktobra.
Podizanje svesti ljudi u gradskim sredinama da više koriste gradski prevoz, bicikle, rolere ili jednostavno svoje noge umesto automobile kada god je to moguće je polazište ove manifestacije. A njen cilj nije samo borba protiv zagađenja i buke, već poboljšanje kvaliteta gradskog života.
Od 16. do 22. septembra evropski gradovi imaju priliku da se uključe u ovu akciju i pozovu svoje građane da razmotre alternativne opcije za kretanje po gradu.
Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji je pokrovitelj Trke trotineta, a najbrži vozači će kao nagradu dobiti trotinet, majicu i kačket. Takođe, prvih 50 prijavljenih takmičara dobijaju trotinet! Start trke je na Trgu Republike, a trasa je Vasinom do okretnice kod Studentskog parka i nazad Vasinom do cilja na Trgu Republike. Naravno, MOBILITY WEEK Trka trotineta je manje takmičenje, a više naša želja da pokažemo Beograd u najlepšem svetlu.

Pridružite se evropskoj inicijativi!

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook