Skadarlija voli stočić (Beograd)

17 SEP 2010 Skadarlija voli stočić (Beograd)

Kada je 2006. godine prvi put organizovan "Moj stočić", prodajna izložba radova dece sa posebnim potrebama, učestvovale su dve škole za decu sa smetnjama u razvoju: „Stefan Dečanski" i „Sveti Sava". Ove godine sa svojim radovima predstaviće se još šest škola: "Veljko Ramadanović", „Dušan Dugalić", „Dragan Kovačević", „Sava Jovanović Sirogojno", Srednja zanatska škola, kao i „Kosovski božuri" iz Kosovske Mitrovice.

Akcija je pokrenuta je na inicijativu Sekretarijata za obrazovanje i uz svesrdnu pomoć Jasne Maksimović i dizajnerke Dragane Ognjenović, autorke projekta „Moj stočić". Sredstva sakupljena tokom akcije namenjena su školama za decu sa posebnim potrebama. Na izložbi će se naći upotrebni predmeti od drveta, keramike i stakla koje su izradili učenici zajedno sa svojim nastavnicima i pedagozima. Cena eksponata je simbolična.

Turistička organizacija Beograda će, u okviru obeležavanja „Dana evropske baštine" i promocije turističke ambijentalne celine „Zato što volim Skadarliju", u petak, 17. septembra, u 18 časova u Skadarskoj 34  u Skadarliji ugostiti „Moj stočić". Gostoprimstvo će im pružiti Kuća Đure Jakšića. Izložbu radova učenika sa smetnjama u razvoju otvoriće Jasna Dimitrijević, direktorka TOB-a.

Najbolji mali umetnici biće i nagrađeni. U petak nagradu za malog keramičara će dodeliti prvi donator akcije Izdavačka kuća „Klett", za malog tekstilca bakaluk.rs, za malog stolara Arhitektonski fakultet.

Svečanost će biti uveličana mini-koncertom „Wonder string quarteta".

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook