The Sair Fair (Indija)

14 SEP 2010 The Sair Fair (Indija)

Ovo je najpopularnija tradicionalna sajamska manifestacija u gradu Shimla, u indijskoj saveznoj državi Himačal Pradeš, koja se održava svake godine u septembru. Predstavlja sajam prostora, a namenjena je zabavi i uživanju posetilaca.

Jedna od glavnih atrakcija na Sair fair-u je borba bikova, koja je vrlo slična onoj koja se održava u Atini. Jedina razlika između borbe bikova u Atini i borbe bikova u Shimlu jeste ta što je u Shimlu ulaz na sajam besplatan i dostupan svakom ko želi da prisustvuje borbi, dok se u Atini ulaznice naplaćuju i to po dosta visokoj ceni.

Pored borbe bikova, na Sair fair-u je moguće pronaći i mnogorojne druge sadržaje kao što su plesni i muzički nastupi i drugi umetnički programi. Žene su obučene u prelepu, tradicionalnu indijsku nošnju, koja privlači svojom šarolikošću. Štandovi širom sajamskog prostora su prepuni suvenira, nakita, ukrasa, tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i dr. i sve se prodaje po dosta niskim cenama.

Sajam predstavlja izvanrednu priliku da se ljudi zabave i zbliže, da uživaju u društvu porodice i prijatelja, da uzmu učešće u različitim aktivnostima i da bez imalo straha prikažu svoju kulturu, običaje i tradiciju.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook