Prizme za najbolje (Novi Sad)

29 SEP 2010 Prizme za najbolje (Novi Sad)

Redakcija Turističke prizme je danas, na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, pored promocije magazina (godišnjaka za 2011.) dodelila i nagrade u akciji "za novi kvalitet u turizmu". Redakcija je ovu akciju povela još pre punih 13 godina, a od samog početka ideja vodilja je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u ovoj oblasti.

Pored Srbije, za koju je dodeljeno četiri prizme, po dve su otišle u Crnu Goru, BIH, Makedoniju i Sloveniju, a od iduće godine akcija "za novi kvalitet u turizmu" je najavljena i u Hrvatskoj.

Nagrade u vidu statue i povelje i ove godine dodelio je međunarodni novinarski žiri koji čine naugledniji turistički novinari u Srbiji i zemljama u kojima se akcija vodi.

Prizme su na svečanosti uz prigodan kulturno-umetnički program i prisustvo velikog broja turistički poslenika, predstavnika diplomatskog kora i medija, uručene u Srbiji:

Institutu ČIGOTA, Zlatibor - kategorija zdravstveno-rekreativni i banjski turizam; hotelu LIFFE DESIGN, Beograd - kategorija hoteli-moteli i ostali objekti s smeštajem; restoranu DUNAV, Sremski Karlovci - kategorija restorani i ostali ugostiteljski objekti; hotelu JUNIOR, Kopaonik-Brzeće - kategorija planinski turizam.

U Crnoj Gori dodeljene su dve prizme i to: AVALA RESORT & VILLAS, Budva i KOMNENOVOM ETNO SELO, odnosno hotelu KULA DAMJANOVA iz Plava.

U Bosni i Hercegovini prizme su pripale: hotelu EVROPA u Sarajevu i hotelu DVA JAVORA na olimpijskoj planini Jahorini.

U Makedoniji su takođe dodeljene dve prizme, a otišle su u hotel RADIKA RESORT u Mavrovu i hotel SILEKS u Ohridu.

Dve prizme dodeljene su i u Sloveniji: Termama OLIMIA, Podčetrtek i LOGARSKOJ DOLINI d.o.o. u Solčavi.

Ove godine dodeljena je i specijalna nagrada za top destinaciju u Srbiji za 2010. godinu izborom između devet predloženih kandidata za koju su glasali posetioci internet portala www.turistickaprizmans.com, a pripala je Zlatiboru.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook