Prodat najskuplji eksponat na Sajmu automobila (Novi Sad)

18 OKT 2010 Prodat najskuplji eksponat na Sajmu automobila (Novi Sad)

Na Sajmu automobila "Auto Show - Novi Sad", na Novosadskom sajmu, predstavljeni su proizvodi oko 100 kompanija iz oblasti automobilske industrije, a posetioci su imali prilike da premijerno vide 22 modela.

Za pet sajamskih dana prodato je više od 200 vozila, čime se potvrdilo da tržište polako izlazi iz krize i da ima izuzetan značaj za zastupnike i dilere najpoznatijih svetskih proizvođača automobila. Pravi poslovni rezultati nastupa na Sajmu automobila uslediće u narednim danima, po zatvaranju kapija, kada se očekuje realizacija sklopljenih predugovora o prodaji. Kao što se i pretpostavljalo, najveće zanimanje kupaca bilo je za model "Fiat Punto Classic", a interesantno je i da je prodat najskuplji automobil na Sajmu "Mercedes S - Class 350 CDI  4matic" čija je vrednost 112.000 evra.

Sajam automobila obeležili su i skupovi namenjeni stručnoj publici. Na tribini posvećenoj novinama u pravlinicima o tehničkim uslovima vozila i tehničkim pregledima vozila i prilagođavanju novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, rečeno je da Pravilnik o tehničkom pregledu vozila donosi novine koje su potpuno prepoznatljive u Evropi i da će se po usvajanju dati i određeni rok vlasnicima tehničkih pregleda da se prilagode uslovima koje zahteva savremena i normalna provera bezbednosti vozila. Tokom Sajma, generalni sponzor Kompanija "Dunav osiguranje" organizovala je tribinu "Evropski izveštaj o saobraćajnoj nezgodi u funkciji naknade štete" na kojoj je rečeno da je taj dokument polazna tačka osiguravajućim kućama pri određivanju naknade štete. Najveći problem je pogrešna primena Izveštaja od strane učesnika u saobraćaju, ali osiguravajuće kuće u tom slučaju mogu da reaguju isključivo u skladu sa zakonom, zaključeno je na tribini.

Naredne priredbe na Novosadskom sajmu su 5. međunarodni sajam investicija i nekretnina "Investexpo" i 19. međunarodni sajam energetike sa zaštitom životne sredine. Te manifestacije održavaju se od 26. do 28. oktobra.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook