Zlatna poseta 30. Borinim pozorišnim danima (Vranje)

27 OKT 2010 Zlatna poseta 30. Borinim pozorišnim danima (Vranje)

Ovogodišnji program 30. jubilarnih Borinih pozorišnih dana u Vranju videlo je oko 2.500 posetilaca, što je nesumnjivo veliki uspeh i po rečima direktora vranjskog pozorišta "Bora Stanković" Nebojše Cvetkovića to će biti upisano "zlatnim slovima u anale vranjskog pozrišta". Nebojša Cvetković je takođe rekao da je zbog velikog značaja Borinih pozorišnih dana kako za Vranje, tako i za celu zemlju, ove godine odlučeno da se posebno nagrade profesionalci iz pozorišta "Bora Stanković" koji su doprineli da ta manifestacija traje 30 godina.
Specijalne plakete dobili su kostimograf Zora Živadinović Davidović i glumci Aleksandar Mihajlović i Dragan Stanković. Mihajlović je nagrađen za najveći broj ostvarenih uloga odnosno 58 uloga na 29 Borinih pozorišnih dana, a Stanković, koji u poslednjih 30 godina učestvuje na toj manifestaciji, za najbolje glumačko ostvarenje.
Žiri festivala je nagradu za najbolju glumicu dodelio mladoj glumici vranjskog pozorišta Kristini Janjić za ulogu u predstavi domaćeg pozorišta „Stari dani" u adaptaciji i režiji Nebojše Dugalića. Publika je svojim glasovima odlučila da za najbolju predstavu ove godine budu proglašene "Metamorfoze po Ovidiju" Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda u režiji Aleksandra Popovskog. Publika je predstavu JDP ocenila sa 4,85 glasajući na kuponima karata. O pobedniku su, kako je rečeno na zatvaranju festivala, „odlučivali promili u glasovima vranjske publike". U konkurenciji za nagrade bile su i predstave „Derviš i smrt", „Tvrđava", „Zapisi iz podzemlja", pozorišta iz Beograda i Kruševca.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook