Drugi Međunarodni sajam turizma (Kragujevac)

01 DEC 2010 Drugi Međunarodni sajam turizma (Kragujevac)

U pravo vreme, pred punu zimsku turističku sezonu, od 18. do 20. novembra 2010. godine, na Šumadija sajmu u Kragujevcu održan je Drugi međunarodni sajam turizma i seoskog turizma na kome je nastupilo preko 60 izlagača iz Srbije i Regiona. U cilju predstavljanja svojih turističkih potencijala, pored Srbije i Vojvodine, na Sajmu, koji je otvorio Dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije, nastupile su i turističke organizacije Niša, Leskovca, Ljubovije, Gornjeg Milanovca, Topole, Pirota, Smedereva, Loznice, Kruševca, Aleksinca, Kragujevca, Zlatibora, Bora, Paraćina i drugih gradova i opština Srbije.

 

Značajna stručna i savetodavna učešća su uzela i ministarstva Ekonomije i regionalnog razvoja i Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, kao i Privredne komore Srbije i Kragujevca. Posebno je zanimljiva bila prezentacija receptivne turističke ponude Chaptera YUTA sa aranžmanima za Zimu 2010/2011, Novogodišnje, Božićne i Uskršnje praznike.

Na Sajmu, na kome su učestvovali i izlagači iz Foče, Ohrida, Budve, Ulcinja, Banja Luke (za vreme Sajma potpisan je Protokol o saradnji  između turističkih organizacija Kragujevca i Banja Luke), i drugih delova regiona, dominantan je bio Seoski turizam sa bogatom ponudom domaćinstava koja se bave ovom vrstom turizma.

Trećeg dana Sajma posetioci su uživali u Prvoj šumadijskoj čajanci" - takmičenju u pripremanju kuvane rakije.

Đorđe Đelić, direktor „Šumadija sajma", procenio je kako su ove godine očekivanja izlagača i publike zadovoljena, te se već planira proširenje i prostora i sadržaja za 2011. godinu.

Izvor: ISTN

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook