Počela manifestacija `Božićni praznici u Zemunu 2011.`

01 JAN 2011 Počela manifestacija `Božićni praznici u Zemunu 2011.`

Turistički centar Zemuna u saradnji sa Udruženjem „Hobi art" i poznatim zemunskim restoranima organizovao je manifestaciju „Božićni praznici u Zemunu 2011.". Da sve protekne kako je i planirano pobrinula se Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Zemun. Počev od 18. decembra, pa sve do Božića - 7. januara 2011. godine, u Gospodskoj ulici, preko 60 učesnika izlagaće na tipskim tezgama ručne radove i druge artikle iz domena likovne, primenjene umetnosti, hobija i zanata. U narednom periodu, zemunski ugostitelji, ribari i pekari organizovaće na Magistarskom trgu praznični gastronomski sajam pod otvorenim nebom.

U ime opštine Zemun načelnik Odeljenja za društvene delatnosti i privredu Nada Đurić posetila je učesnike manifestacije i poželela im da  i iduće godine svojom ponudom upotpune pretpraznično raspoloženje, kako bi ova manifestacija postala tradicionalna.

Manifestacija je počela 18. decembra u velikom stilu. Restoran „Naja" pripremio je na Magistratskom trgu lepo ukrašen sto prepun đakonija. Bilo je tu svega, počev od domaćih štrudli sa makom i orasima, pihtija, sarme, punjenih paprika, pasulja prebranca poznatijeg kao „gravče na tavče", pa sve do specijaliteta sa roštilja. Budući da je bilo veoma hladno, ugostitelj Naja omogućio je da se gosti posluže u restoranu, ali i da kući ponesu upakovane specijalitete.

Jedinstvenom gastronomskom sajmu na Magistratskom trgu  priključila se 23. decembra i poznata zemunska kafana „Danubijus". Narednih dana, prostor u blizini Zavetnog krsta Uroševića biće  pravo mesto za sve ljubitelje ribljih specijaliteta. U ponudi su čuvena riblja čorba, pržena rečna riba i nekoliko vrsta ribljih salata.

Tokom trajanja manifestacije, posetioci će moći u Gospodskoj ulici da probaju jedinstveni srbobranski truba kolač, karlovački kuglof, pravu medovaču, bermet namenjen kraljevskom stolu, liciderska srca, svilene bombone, ali i ručno rađene kape, šalove, novogodišnje ukrase, oslikani tekstil, čestitke, aranžmane od cveća i plodova, božićne dekoracije, predmete od stakla i nakit.

Izvor: www.zemun.rs

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook