Festival filmova s mobilnih telefona u Domu omladine

29 JAN 2011 Festival filmova s mobilnih telefona u Domu omladine

Pod sloganom "Reditelji dragi, gde ste?" festival filmova snimljenih mobilnim telefonom sutra od 18 sati simbolično otvara renovirani prostor Doma omladine. Nakon projekcije najboljih ostvarenja, nastupa grupa "Zemlja gruva".

Od ukupno 146 filmova postavljenih do ponoći 27. januara na sajt festivala www.plavizub.rs, odabrano je 32 koja će sutra biti prikazana i konkurišu za priznanja u četiri tematske kategorije i glavnu nagradu.  Najmlađi autor filma snimljenog mobilnim telefonom ima 12, a najstariji 60 godina. Filmove su poslali autori iz cele Srbije, a ostvarenja traju mahom od tri do šest minuta.  

 

O najboljim radovima odlučuje žiri čiji su članovi TV voditelj Zoran Kesić, glumac Nikola Đuričko, rediteljka Maja Uzelac i direktor fotografije Kosta Glušica. Predsednik žirija je reditelj Stanko Crnobrnja.  Nagrade najboljim autorima dodeljuju pokrovitelji manifestacije "Nokia" i "Telenor", a posebno priznanje biće uručeno umetniku Aleksandru Maćaševu, koji je u znak podrške "Plavom zubu" svoj film snimio u Njujorku.  

 

Ulaz je slobodan, a organizatori beogradskog "Plavog zuba" su "Mikser" i "Weekend Media Festival". Prva ovakva manifestacija organizovana je pre tri godine u Zagrebu, a od prošle godine festival filmova snimljenih mobilnim telefonom održava se i u Ljubljani. Za filmove koji su od 1. februara dostupni na internet strani www.plavizub.rs moći će da se glasa, a nagrada publike biće uručena u maju na "Mikser" festivalu.

Izvor: Blic    

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook