Kome je pripao kočijaški bič, a ko će bolje zapržiti čorbu (N.Bečej)

19 AVG 2011 Kome je pripao kočijaški bič, a ko će bolje zapržiti čorbu (N.Bečej)

Konferencija za novinare održana je u četvrtak 18.avgusta 2011. godine, u Novom Bečeju uz prisustvo velikog broja predstavnika „sedme sile".  Prisutnim novinarima obratili su se predsednik opštine Milivoj Vrebalov i njegovi pomoćnici Saša Šućurović i Tomislav Ratković. Uvodničar na ovoj konferenciji bila je vedra, šarmantna i kao i uvek dobro raspoložena Nevena Subotić. Predstavnici medija su imali prilike da osete domaćinsku atmosferu i upoznaju se sa detaljima organizacije predstojeće manifestacije „Velikogospojinski dani", koja se održava od 25-28.avgusta 2011. godine.

Nakon završene konferencije usledila je vožnja brodom po Tisi gde su  prisutni mogli da uživaju u lepoti i čarima Novog Bečaja iz jednog drugog ugla. Predstavnicima medija je zatim, na obali Tise predstavljen deo atmosfere koji sve posetioce i turiste očekuje u Novom Bečeju tokom Velikogospojinskih dana. Prošlogodišnji pobednici u kuvanju riblje čorbe su pripremili specijalitet po svom, dokazano dobrom receptu, a za dobru atmosferu pobrinuo se i jedan od pobedničkih tamburaških orkestara iz prethodnih takmičenja tamburaških „bandi" na Velikogospojinskim danima.

Šlag na torti ovog prelepog i dobro organizovanog dana bila je medijska trka kočijama. Prvo mesto su osvojili predstavnici časopisa „Turističke manifestacije" iz Zemuna, koji su simbolično nagrađeni kočijaškim bičem. Pobednicima je nagradu  uručio Saša Šućurović, direktor manifestacije Velikogospojinski dani, koji je rekao: „Ovom prilikom bih se zahvalio svim prisutnima, a posebno Novobečejcima koji su nam pomogli da se dobar glas o gostoprimstvu našeg grada daleko čuje, zatim, svim pokroviteljima koji su nas podržavali svih ovih godina pa čak i onda kada Velikogospojinski dani nisu bili manifestacija na kojoj je stvar prestiža bilo da vam se pojavi reklama, kao što je to slučaj danas, i naravno svim  izvođačima  koji nisu štedeli energiju i harizmu nastupajući kod nas".

Manifestacija Velikogospojinski dani u Novom Bečeju je manifestacija koja je postala vojvođanski i srpski brend smestivši se u grupu najinteresantnijih manifestacija u našoj zemlji, za šta su organizatori dobili mnogo pohvala i priznanja, kao i prestižnu nagradu „turistički cvet". Taj uspeh postignut je negovanjem i predstavljanjem autentičnosti vojvođanskih običaja i to: kroz takmičenja tamburaških orkestara (tzv. bandi), kroz celodnevno nadmetanje paradnih konjskih zaprega, kroz kulinarsko nadmetanje u kuvanju riblje čorbe, predstavljanjem lokalnih rukotvorina i domaćih specijaliteta na Etno bazaru. Ta etno priča ukomponovana je sa dobro organizovanim, besplatnim koncertima najvećih zvezda regiona. Gostima velikogospojinskih dana tako su se predstavili: Van Gog, Zdravko Čolić, Bajaga i Instruktori, Hari Mata Hari, Haris Džinović, Vlado Georgijev, Severina...

Sve to začinjeno je sa malo diskretne provokacije, pa je tako jedne godine Severini i njenim estradnim kolegama poklonjeno  mesto za kuću na obali Tise, sledeće godine organizovana je humanitarna akcija gađanja predsednika opštine balonima sa vodom, a ove je već najavljen kulinarski okršaj u kuvanju riblje čorbe pod nazivom - mediji  protiv  predsednika

 

Najhrabije medijske ekipe koje su se već prijavile da probaju da pobede Milivoja Vrebalova u kuvanju  riblje čorbe su: Televizije Prva, ekipa Dnevnika,  Blica, Presa, Radija S... Ekipa iz Kluba turističkih novinara  odlučila je da udruži snage i u jedan kotlić pretoči sve svoje kulinarske veštine, pa će se videti ko će bolje zapržiti čorbu.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook