Odlaganje iskorišćene ambalaže na Belgrade Beer Festu

17 AVG 2011 Odlaganje iskorišćene ambalaže na Belgrade Beer Festu

Volonteri Sekopaka, prvog nacionalnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom, u saradnji sa Beogradskom kulturnom mrežom i JKP "Komunalac" iz Grada Čačka omogućiće na predstojećem devetom po redu Belgrade Beer Festu posetiocima festivala da donetu i iskorišćenu ambalažu odlože na pravi način i tako je pošalju na reciklažu.

U ovoj akciji učestvovaće specijalna namenska vozila marke Piaggio za sakupljanje razvrstanog ambalažnog otpada koja će 24 sata biti postavljena na glavne ulaze u prostor festivala tokom svih dana trajanja festivala, a biće postavljene i tzv. "džambo" vreće za istu namenu. Svi posetioci festivala će biti edukovani od strane volontera i obezbeđenja i upućivani na to da svu donetu ambalažu pre ulaska na festival odlože u namenske posude i vozila.

Sva ovako sakupljena ambalaža će se dalje na sortirnoj traci razvrstati na frakcije: karton, staklo, plastika, metal i tetra pak ambalaža, te će biti predata na reciklažu sertifikovanim reciklerima ovih vrsta materijala koji rade u Srbiji.

„Ovom aktivacijom će svi posetioci festivala Belgrade Beer FestTM imati priliku ne samo da pomognu proces sakupljanja ambalažnog otpada i reciklaže u Srbiji, već i da podrže ostvarivanje značajnih ušteda na prepunjenim deponijama, kao i da pomognu da se održi čistija životna sredina na samom festivalu i u Gradu Beogradu, ali da se spreči nekontrolisano bacanje otpadaka u prirodu", rekla je Rebeka Božović iz Sekopaka.

Belgrade Beer FestTM je osnovan 2003. godine, a povodom velike društvene kampanje "Biram da recikliram", čiji su ciljevi da se ojača ekološka svest građana i kupe reciklažni kontejneri za beogradske škole, Festival je od marketinškog časopisa "Taboo" dobio 2009. godine nagradu za marketinški događaj godine.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook