Kamping berza vojvodine (Sremska Mitrovica)

23 SEP 2011 Kamping berza vojvodine (Sremska Mitrovica)

U specijalnom rezervatu prirode i kampu Zasavica, nadomak Sremske Mitrovice, 23. septembra 2011. godine održana je prva „Kamping berza Vojvodine" u organizaciji Kamping asocijacije Vojvodine, a u partnerstvu sa Kamping asocijacijom Srbije.

„Kamping berza Vojvodine" podržana je od strane Sekretarijata za privredu AP Vojvodine.

Kao prvi ovakav događaj, održan u Vojvodini i Srbiji, „Kamping berza Vojvodine" treba da bude temelj budućeg okupljanja svih relevantnih činioca turizma zasnovanog na prirodi i zaštićenim dobrima, institucija, organizacija i privrede, kojima je u interesu da našu zemlju promovišemo kao eko, etno i kamping destinaciju.

Među učesnicima bili su predstavnici postojećih kampova i kampova u razvoju sa teritorije AP Vojvodine, predstavnici lokalnih, regionalne i nacionalne TO, kao i predstavnici nekoliko kompanija - distributera kamping opreme. Učestvovala je i jedna kompanija iz Hrvatske što je prvoj Kamping berzi dalo međunarodni karakter. 

Berza je održana u Specijalnom rezervatu prirode i kampu „Zasavica" nadomak Sremske Mitrovice. Učesnici berze su imali priliku da se informišu o novinama u vezi sa Pravilnikom o kategorizaciji kampova iz 2010. godine, kao i o održivom razvoju i zaštiti životne sredine u oblasti kampinga.

Zvanično otvaranje Berze (uz prisustvo medija i predstavnika Sekretarijata za privredu AP Vojvodine - berzu je otvorio g-din Ištvan Pastor, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu) počelo je okruglim stolom sa temom „Kamping ponuda u Vojvodini i Srbiji" i obilaskom kampa „Zasavica" kao primera dobre prakse.

Predstavnici firmi iz kamping industrije su se kroz B2B (Business to Business) događaj predstavili učesnicima na prostoru kampa, u svom prirodnom okruženju, razmenili iskustvo i unapredili saradnju.

Program Kamping berze obogaćen je turističkim obilaskom i vožnjom brodom Umbra u SRP Zasavica.

„Kamping berza Vojvodine" održana je kao jedinstven korporativni događaj u našoj zemlji. Ovom prilikom okupili su se predstavnici kamping ponude, kompanije iz kamping industrije, predstavnici pokrajinskih i lokalnih institucija, turističkih organizacija, a sve u cilju razvoja (eko) kamping turizma na teritoriji AP Vojvodine kao turističkog proizvoda sa rastućim trendom u celokupnoj turističkoj ponudi Evrope.

Izvor: Kamping asocijacija Vojvodine

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook