Razgledajte i upoznajte Beograd

28 OKT 2011 Razgledajte i upoznajte Beograd

Preporuka Turističke organizacije Beograda za ove lepe jesenje dane:

Naš grad možete upoznati i u njemu uživati na razne načine: šetajući, vozeći se turističkim autobusom, ili tramvajem, brodom sa reka i posetiti mnoga značajna mesta koja ovaj grad promovišu kao Grad kulture.

U predstojećem vikendu su poslednji termini za ovogodišnje  razgledanje Dvorskog kompleksa na Dedinju. Obilasci Kraljevog i Belog dvora organizovani su tako da se posetioci uz pratnju profesionalnih turističkih vodiča upoznaju sa istorijom, umetnošću i kulturom u prijatnoj dvočasovnoj šetnji Dvorskim kompleksom. Rezervacije za ovaj program su obavezne u Turističko informativnom centru u Knez Mihailovoj ili na tel: 3281-859 a ture su organizovane u subotu i nedelju u 2 termina : u 10:30 i 13:30. Polazak je sa Trga Nikole Pašića.

Šetnja kroz Beogradsku varoš i Beogradsku tvrdjavu je svake subote i polazi se ispred Palate „Albanija", u 11 sati srpski i 13 sati engleski. Traje 2 sata i za to vreme ćete šetati gradskim ulicama i uživati u priči o istoriji grada, arhitekturi i životu Beogradjana . Kroz ovu turu upoznaćete uže jezgro grada i Beogradsku tvrdjavu, kao i park Kalemegdan.

Takodje, zanimljiva je i Šetnja kroz antički Singidunum, jer današnji Beograd počiva na ostacima nekada moćnog antičkog Singidunuma koji su sagradili Rimljani. Antičkih spomenika je malo , a oni koji nisu uništeni leže ispod modernog grada. Na potezu od Trga Republike/ kod Spmenika Knezu Mihailu, odakle kreće ova šetnja,  svake  nedelje u 11 sati pa do Beogradske tvrdjave i Kalemgdana, u trajanju od 2 sata upoznaćete se i sa ovim delom istorije Beograda.

A, ukoliko bude i lošeg vremena preporučujemo TRAMVAJ ZVANI BEOGRAD, razgledanje Beograda iz turističkog tramvaja . Polazak za ovo razgledanje je sa okretnice kod ZOO vrta, petkom od 19 do 20 na srpskom i od 20 do 21 na engleskom  i subotom od 17 do 18 sati na srpskom i od 18 do 19 na engleskom. Program razgledanja je besplatan.

Sve detaljne informacije za ove i druge programe razgledanja zainteresovani mogu dobiti  u Turističko informativnom centru TOB, u Knez Mihailovoj 6 / donji nivo, na telefon 3281-859 i na sajtu TOB / www.tob.co.rs
 
Izvor: Turistička organizacija Beograda

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook