Druge sportske igre dece sa invaliditetom (Beograd)

10 NOV 2011 Druge sportske igre dece sa invaliditetom (Beograd)

U Sportskom društvu "Radnički", 11.11.2011.g.,biće održane Druge sportske igre dece sa invaliditetom, najavili su organizatori na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

- Značaj ovih sportskih igara je što unapređujemo životne uslove dece sa invaliditetom i podržavamo da se ona potpuno integrišu u naše društvo - istakla je članica Gradskog veća Nataša Milošević.

Ona je, tom prilikom, primila i specijalnu plaketu od organizatora za doprinos unapređenju statusa dece sa invaliditetom, izrazivši u ime grada zadovoljstvo što je u prilici da pomogne poboljšanju njihovog statusa u društvu.

- Svako dete ima pravo da odrasta u što boljim uslovima i, naravno, jednaku šansu da ostvari sve svoje potencijale, što se posebno odnosi na decu iz ranjivih kategorija. Podržavanjem ove i sličnih manifestacija, grad Beograd pokušava da ukaže da je to samo jedna od karika u ostvarivanju njihovih prava - naglasila je Miloševićeva i pozvala udruženja, privatni sektor i institucije da se ujedine u ostvarenju zajedničkog cilja.

Stručni saradnik Saveza sa sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom grada Beograda Aleksandar Vujčić istakao je, u ime organizatora, da će druge igre početi simbolično, 11. 11. u 11 sati, kada se očekuje učešće 120 dece iz Beograda i drugih delova Srbije.

Učesnici će, prema njegovim rečima, biti podeljeni u četiri uzrasne kategorije, od četiri do 17 godina, koje su prilagođene stepenu invaliditeta, a najbolje očekuju i prigodne nagrade.

Organizator i inicijator sportskih igara Nadica Blažić, iz udruženja "Plava školjka", podsetila je da je dobrota samo ako se deli.

Ona je, uručivši zahvalnice partnerima koji su pomogli ovoj i sličnim akcijama u 2011. godini, istakla da njihova dobrota pomaže da deca sa invaliditeom izađu iz svojih domova, bolnica i ustanova i postanu vidljivi deo društva.

Generalni pokrovitelj manifestacije su sekretarijati za sport i omladinu i za dečju zaštitu grada Beograda. Održavanje su pomogli opštine Zvezdara i Grocka, Saobraćajno preduzeće "Lasta", Pošta Srbije i nekoliko uspešnih preduzeća iz privatnog sektora.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook