Humanitarna izložba MOJ VOLJENI BEOGRAD

13 DEC 2011 Humanitarna izložba MOJ VOLJENI BEOGRAD

Prodajna izložba umetničkih fotografija za decu sa smetnjama u razvoju pod nazivom "Moj voljeni Beograd" autora Vladimira Vasića.

 

Leonardy studio i Turistička organizacija Beograda, pozivaju Vas da u četvrtak, 15. decembra u 20h, u Robnoj kući Beograd (Knez Mihajlova 5), prisustvujete otvaranju humanitarne izložbe fotografija  "Moj voljeni Beograd" autora Vladimira Vasića.

Cilj organizovanja izložbe je da se pomogne deci sa smetnjama u razvoju, da se prodajom radova prikupe sredstva za njihovu rehabilitaciju i edukaciju. 

Izložba „Moj voljeni Beograd" Vladimira Vasića rezultat je dugogodišnjeg rada i ljubavi autora prema fotografiji kao mediju izražavanja i njegovih impresija o reprezentativnim arhitektonskim zdanjima i gradskim oazama. Istorijski i urbani simboli Beograda koji su u fokusu fotografija, Beogradska tvrđava, Ušće, Avalski toranj, Gardoš, Dvorovi i drugi, u simbiozi sa umetničkom vizijom  i najsavremenijom fotografskom opremom predstavljaju dela jedinstvena po koloritu, bogatstvu detalja izražene plastičnosti, osećaju prostornosti i svetlosne dinamike. Autorova želja bila je da prezentuje najlepše delove starog i novog Beograda ističući urbani kontinuitet grada - njegovo nastajanje i njegovo dalje postojanje.

Fotografije su radjene u digitalnoj štampi na foto platnu (canvas).

Vladimir Vasić rodjen je 1962. godine u Beogradu gde je odrastao i studirao elektrotehniku. Fotografijom je počeo da se bavi još u detinjstvu a već u srednjoj školi uspešno je eksperimentisao sa fotografijom u koloru. Profesionalan rad započeo je 1983. godine kada je otvorio svoju prvu foto radnju a 2007. i studio za digitalnu fotografiju.

Osnivač je nevladine organizacije „Republička unija za zaštitu kulture, umetnosti i ekologije" u okviru koje deluje "Leonardy studio" za digitalnu fotografiju. Osnovna delatnost organizacije je produkcija fotografija koja putem umetnosti a kroz obradu ekoloških tema komunicira sa širokom publikom. Njen cilj je da ukaže na vrednosti sredine u kojoj živimo i na značaj njenih prirodnih resursa.


Izložba će biti otvorena do 19. decembra.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook