IX Sajam suvenira u Podgorici (Crna Gora)

29 JAN 2012 IX Sajam suvenira u Podgorici (Crna Gora)

U Crnoj Gori će se 4. i 5. februara 2012. godine u shopping mall-u Delta City-ja u Podgorici, održati IX Sajam suvenira. Ovaj sajam, pored proizvođača suvenira okuplja i proizvođaće nakita, rukotvorina i umetničke zanatlije.

Predstavnici Srbije, Udruženje građana BIBER iz Bečeja, učestvovaće na ovogodišnjem Sajmu suvenira u Podgorici, po drugi put.

Na štandu "Bibera", tokom ova dva dana, posetioci će moći da se upoznaju sa vojvođanskim suvenirima, rukotvorinama, starim zanatima, muzikom, običajima, hranom i turističkim destinacijama. Pored toga, na štandu će biti organizovana kreativna radionica: Izrada nakita od perlica.

Pored aktivista "Bibera" za pripreme postavke štanda u Podgorici, snage je udružilo oko 40 rukotvoraca iz Bečeja, Zrenjanina, Sombora, Novog Sada, Novog Bečeja, Temerina, Sombora, Subotice i dr.

Osim crnogorskih proizvođača suvenira, posetiocima sajma predstaviće se i gosti iz Bosne, Makedonije i Hrvatske.

Organizator ove manifestacije je Udruženje građana "Civilni centar", koje već skoro deceniju promoviše suvenire u Crnoj Gori.

Ono što je važno napomenuti, vojvođanski suveniri se neće po prvi put pojaviti na ovoj manifestaciji. Naime, 2009. godine radovi vrednih ruku vojvođana predstavljeni su u okviru štanda festivala "ETNOS", čija ekipa je bila prvi izlagač iz Srbije na tadašnjem 6. Sajmu suvenira održanom u hotelu "Tara" u Bečićima.

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook