Počeo Berlinski filmski festival

10 FEB 2012 Počeo Berlinski filmski festival

Berlinale će trajati 11 narednih dana, a filmovi iz takmičarskog programa nadmetaće se za Zlatnog medveda. Očekuje se premijera Dragojevićeve "Parade".

Dobitnik prestižne filmske titule - Zlatnog medveda 62. Berlinskog filmskog festivala biće poznat 19. februara, a do tada će u takmičarskom programu biti prikazani, pored ostalih, i sledeći filmovi: francusko-španska koprodukcija "Les adieux a la reine" Benoa Žakoa koji će i otvoriti Berlinalea, "Barbara" Kristijana Pecolda, "Cesare deve morire" Paola i Vitorija Tavijanija i "Captive", Briljante Mendose. Među filmovima koji će biti prikazani u takmičarskom delu su i "Dictado", "A moi seule", "Was bleibt", "Jayne Mansfield`s Car" i drugi. Van konkurencije biće prikazani filmovi "Bel Ami" Deklana Donelana i Nika Ormeroda "Jako glasno i neverovatno blizu", sa Tomom Henksom i Sandrom Bulok i "Shadow Dancer", sa Džejm Marš. Kao specijalne projekcije najavljeni su filmovi "Izdaja" Stivena Soderberga i "Čelična ledi" sa Meril Strip. Očekuje se dolazak Anđeline Džoli, Meril Strip, Ume Turman, Roberta Petinsona, Antonija Banderasa i Kristijana Bejla koji će u nemačkoj prestonici predstaviti svoje nove filmove. Na Berlinaleu će biti prikazan i film"Parada" Srđana Dragojevića, ali van takmičarskih programa. 


Ovogodišnji predsednik žirija Berlinalea je reditelj Majk Li, a u žiriju su i glumac Džejk Džilenhol, glumica Šarlot Gejnsbur, fotograf Anton Korbijn i reditelji Fransoa Ozon i Ašgar Farhadi.


Izvor: N.D./Blic    

Pretraga

Newsletter

Subscribe
Pratite nas na: Facebook